Spor Fildişi Sahili ve yıldızları

Fildişi Sahili ve yıldızları

Paylaş
Fildişi Sahili ve yıldızları

Fildişi Sahili, 2010 Dünya Kupası'nda G Grubu'nda Portekiz, Kuzey Kore ve Brezilya ile mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Fildişi Sahili Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. Bu turda, Mozambik, Madagaskar ve Botswana ile aynı grupta yer alan Fildişi, grubu 3 galibiyet 3 beraberlikle yenilgisiz lider tamamladı ve 3. tura kaldı.

Fildişi Sahili, 3. turda Burkina Faso, Malavi ve Gine ile E grubunda mücadele etti ve şu sonuçları alarak 1. sırada Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR SVEN GORAN ERİKSSON
Çalıştırdığı takımlar: Degerfors, Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, İngiltere, Manchester City, Mexico

Başarıları: İtalya Şampiyonluğu (2000), İtalya Federasyon Kupası (2000, 1998, 1994, 1986), İtalya Süper Kupası (1998), Portekiz Şampiyonluğu (1991, 1984, 1983), Portekiz Kupası (1983), İsveç Şampiyonluğu (1981) İsveç Federasyon Kupası (1982, 1979), Avrupa Kupa Galipleri Kupası (1999), UEFA Kupası (1982), UEFA Süper Kupa (1999)

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
Emmanuel Eboue (Savunma):
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger’in dünya futboluna tanıttığı isimlerden Eboue, son derece süratli ve savunmadan yaptığı çıkışlarla rakip defansı tehdit eden bir futbolcu.

Savunmasının sağ tarafının yanı sıra, hücumda kanatta oynama becerisini gösteren Eboue, güçlü fiziğini oyununa yansıtabiliyor ve topa konsantre olduğunda sakatlanma riskini alarak sert futbola başvurabiliyor.

Kolo Toure (Savunma):
Manchester City’nin Kaptanı, Fildişi Sahili’nde orta sahanın beyni olarak görev yapıyor.

Arsenal’de geçirdiği 7 sezonda büyük bir tecrübe kazanan ve İngiltere’deki en iyi savunmacılar arasında gösterilen Kolo Toure, top kapma ve hava toplarındaki başarısıyla göze çarpıyor.

Yaya Toure (Orta Saha):
Barcelona’nın da orta sahasını emanet ettiği futbolcu, üstün fizik gücü ve çalışkanlığıyla dikkati çekiyor.

Savunmada da görev alabilen Yaya Toure, fırsat bulduğunda hücuma da destek veriyor ve hava toplarındaki üstünlüğünü kullanarak gol yollarını zorluyor.

Didier Drogba (Forvet):
Günümüz futbolunun tartışmasız en iyi forvetlerinden biri olarak gösteriliyor. Hızlı, hava toplarında üstün ve son vuruşlarda son derece başarılı.

Drogba, profesyonel futbol kariyerine, Fransa’nın Dunkirk takımında, sağ bek olarak başlamıştı.

Abdulkader Keita (Forvet):
Galatasaray’da forma giyen Keita, her iki kanatta da oynayabiliyor. Süratli ve çevik bir oyuncu olan Keita, rahat adam geçme özelliğine de sahip.

53 kez milli takımda oynayan 28 yaşındaki Keita, uzaktan sert vuruşlar yapabiliyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Fildişi Sahili, Dünya Kupası’na daha önce bir kez, 2006’da katıldı. Kupa’da 3 maç oynayan, bu maçlardan ikisini kaybeden, birini ise kazanan Fildişi Sahili, ilk turdan öteye geçemedi.

3

Haberin Devamı