Spor Filenin Sultanları, tam gaz devam ediyor: 3-2

Filenin Sultanları, tam gaz devam ediyor: 3-2

Paylaş
Filenin Sultanları, tam gaz devam ediyor: 3-2

A Milli Bayan Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix'si A Grubu 1. hafta ikinci maçında ABD'yi 3-2 yendi.

Türkiye, Ankara’daki TVF Başkent Spor Salonu’ndan yapılan A grubu maçlarının ikinci gününde ABD ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan ekip, ay-yıldızlılar oldu. Rakibinin hatalarını fırsata çeviren A Milli Takım, Gözde ve Gizem’in etkili smaçlarıyla durumu 6-1 yaptı. İlk teknik molaya 8-3 öde giden milliler, Kübra’nın smaçlarıyla farkı 8 sayıya çıkardı: 14-6. "Filenin Sultanları", Yeliz ve Kübra’nın blok-out’lardan bulduğu sayılarla ikinci teknik molayı da 16-9 önde tamamladı. ABD’nin hatları servislerinden sayılar alan Türkiye, baştan sona önde götürdüğü ilk seti 25-21 aldı.

İkinci sete istediği gibi başlamayan milliler, 5-2 geriye düştü. Savunmada zayıf kalan Türkiye, ilk teknik molaya 8-4 geride girdi. Gözde’nin smaçları ve Bahar’ın bloklarıyla 5-0’lık seri yakalayan ay-yıldızlı ekip, farkı iki sayıya indirdi: 9-11. ABD, Türkiye’nin savunma ve hücum hatalarını fırsata çevirerek ikinci teknik molayı 16-10 üstün bitirdi. Son bölümleri çekişmeli geçen ve 33 dakika süren ikinci seti ABD, 29-27 kazandı.
Üçüncü setin ilk dakikalarında istediği oyunu sahaya yansıtan Türkiye, 4-1’lik üstünlük kurdu. File önünde etkili olan A Milli Takım, birinci teknik molaya 8-5 önde girmeyi başardı. ABD, Thompson ve Murphy’nin smaçlarıyla üst üste bulduğu sayılarla skoru eşitledi: 10-10. Bu dakikadan sonra toparlanan milliler, ürettiği sayılarla ikinci teknik molayı 16-13 üstün tamamladı. Ay-yıldızlı ekip, rakibin hücumlarına Kübra ve Asuman’ın bloklarıyla engel olarak üçüncü seti 25-21 aldı ve durumu 2-1’e getirdi.

ABD, dördüncü sete iyi başlayamayan Türkiye önünde 3-0’lık seri yakaladı. Gözde’nin etkili smaçlarına rağmen öne geçemeyen milli takım, birinci teknik molaya 8-4, ikinci teknik molaya da 16-10 geride girdi. Seti 25-20 üstün bitiren ABD, maçı tie-break setine taşıdı. "Filenin Sultanları", maçın galibinin belli olacağı son setin ilk teknik molasını etkili savunma ve hücum organizasyonlarıyla 8-5 üstün geçti. File önünde Kübra ve Asuman’ın etkili bloklarıyla rakibine sayı vermeyen ay-yıldızlılar, taraftarların büyük desteğiyle üst üste sayılar buldu. Rakibinin hatalarını fırsata çeviren A Milli Takım, skoru 15-12 yaparak maçı 3-2 kazandı ve ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. Türkiye, A Grubu’ndaki üçüncü maçını yarın saat 19.00’da Rusya ile yapacak.

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Lai Chun Cheng (Tayvan), Simonovic Vladimir (Sırbistan)
Türkiye: Asuman Karakoyun, Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy, Yeliz Başa, Neriman Özsoy, Kübra Akman (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal, Gamze Alikaya, Asuman Karakoyun, Büşra Cansu)
ABD: Robinson, Adams, Murphy, Hill, Akinradewo, Glass (Banwarth, Thompson, Davis, Klineman, Lichtman,)
Setler: 25-21, 27-29, 25-21, 20-25, 15-12
Süre: 134 dakika (26, 33, 29, 29, 17)

Haberin Devamı