Spor Filenin Sultanları'ndan bir zafer daha

Filenin Sultanları'ndan bir zafer daha

Paylaş
Filenin Sultanları'ndan bir zafer daha

Filenin Sultanları'ndan bir zafer daha

16. Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası ikinci tur ilk maçında Sırbistan’la karşılaşan A Bayan Milli Voleybol Takımı karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Dünya Üçüncüsü apoleti taşıyan rakibi karşısında top karşılamada, hücumda ve blokta etkili olan, üstünlüğü her zaman elinde tutan Ay-Yıldızlı Bayanlar iyi bir ritim yakaladı ve ikinci tur maçlarına da çok önemli bir galibiyetle başladı.

Maçın ilk seti karşılıklı sayılarla geçti; takımız 5-4’te Sırbistan’ı yakalayıp ilk sete 8-5 önde girdi. Milli Takım durumu 11-6’ya getirdiğinde Sırbistan molası geldi. Sırbistan antrenörü 14-7’de ikinci molasını aldı. İyi blok tutan, hücumda yüzdeli oynayan A Milli Bayanlar ikinci teknik molaya 16-8 önde girdi. Manşet hatalarımız nedeniyle üst üste 8 sayı alan Sırbistan skoru 22-18’e getirdi. Son bölümünde zorlandığımız 25 dakika süren seti Neslihan’ın sayıları ile 25-19 kazanan A Bayanlar 1-0 öne geçti.

İkinci sette de iyi başlayan taraf A Milli Takımdı. İlk teknik molaya 8-5 önde giren Ay-Yıldızlı takım Neslihan ve Eda’nın sayıları ile durumu 10-5’e getirince rakipten mola geldi. İyi servis atıp Neslihan ve Neriman’ın yanında Eda da sayılarda devreye girmesiyle Sırp takımının farkı kapatmasına izin vermeyip ikinci teknik molaya da 19-9 önde giren taraf A Milliler oldu. Neriman’ı sayısı 19 dakika süren setin skorunu 25-16 olarak belirledi ve Milli Takımımız 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete 4-1’lik seri ile başlayan A Bayanlar blokları ile rakibi durdurdu. Rakibin fileye taktığı servis ilk teknik molanın skorunu belirledi: 8-2. İkinci teknik molada da A Milli Takımın üstünlüğü vardı: 16-12. Ay-Yıldızlı takımımız 24 dakika süren son seti 25-20 bitirerek maçtan 3-0 kazandı.

Milli Takımda Neslihan 17, Neriman Özsoy 12 ve maçın yıldızı Kaptan Esra Gümüş de 11 sayı ile oynadı.

A Bayan Milli Takımımız yarın TSİ 11.00’de Japonya ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı