Gündem Filistin için pedal çevirdiler

Filistin için pedal çevirdiler

Paylaş
Filistin için pedal çevirdiler

İngiltere merkezli Cycling4Gaza grubu aktivistleri, Filistin'deki direnişe dikkat çekmek için bisiklet turu düzenledi. 35 aktivist, bisiklet turunun İstanbul ayağında Filistin bayrağı açarak, "Filistin'e Özgürlük" sloganlarıyla Yeşilköy sahil yolundan Sultanahmet'e kadar pedal çevirdi

İngiltere merkezli bir hayır organizasyonu olan Cycling4Gaza grubu aktivistleri, Filistin’deki direnişe dikkat çekmek için bisiklet turu düzenledi. Dünyanın farklı yerlerinden 35 aktivist, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ’ı da kapsayan 3 günlük bisiklet turunun İstanbul ayağında, Filistin bayrağı açarak, "Filistin’e Özgürlük" sloganlarıyla Yeşilköy sahil yolundan Sultanahmet’e kadar pedal çevirdi.

Haberin Devamı

Turun sona erdiği Sultanahmet’te AA muhabirine açıklama yapan Filistin asıllı İngiltere vatandaşı Mohammed Tahboub, her yıl Gazze yararına düzenledikleri yardım faaliyetine dünyanın her yerinden insanların katıldığını belirtti. Öncelikli amaçlarının Filistin’e uygulanan ablukanın kaldırılması olduğunu, Türkiye’de insanların Filistin sorununa sahip çıktığını düşündükleri için bu yıl bisiklet turunu burada yaptıklarını anlatan Tahboub, "İstanbul’a geldiğimizde haberi olmadığı halde 5 kişi hemen bize katıldı.

Tur boyunca yol kenarındaki ve araçlarındaki insanlar bize el sallayıp destek verdi. İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bazı yardım kuruluşlarında Gazze’ye yardım için para biriktiriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA