Dünya Filistin'de ilk güzellik yarışması

Filistin'de ilk güzellik yarışması

Paylaş
Filistin'de ilk güzellik yarışması

Ülkede yapılacak ilk güzellik yarışmasında tacı kapan 10 gün Türkiye'yi gezecek

Filistin’de ülkenin ilk güzellik yarışması düzenleniyor. Başvuran 200 genç kız arasından seçilen 85’inin katılacağı elemelerden sonra, güzellik yarışmasının finali 26 Aralıkta Batı Şeria’nın merkezi konumundaki Ramallah’ta yapılacak. "Miss Palestine 2009"u bekleyen ödüllerden biri de Türkiye’ye 10 günlük gezi.

Yarışmayı düzenleyen "Trip Fashion Company"nin direktörü Salva Yusuf’un verdiği bilgiye göre, bu tür bir yarışma Filistin için bir ilki oluşturuyor. Batı Şeria’dan Yeşil Hattın içinde yer alan tüm topraklardaki Filistinlilere açık olduğunu belirttiği yarışmaya Gazze’den herhangi bir katılım olmadığını kaydeden Yusuf, Gazze ile Batı Şeria arasındaki bölünme ve Gazze üzerinde uygulanan abluka nedeniyle bunun mümkün olmadığını anlattı.

200 BAŞVURU ALDILAR

Yusuf, yarışmanın duyurulmasıyla birlikte 200 başvuru aldıklarını, bunların arasından 85’ini kabul ettiklerini bildirdi. Kabul edilenlerin 32’sinin Batı Şeria’dan, 26’sının da Yeşil Hat içindeki bölgelerden geldiğini söyleyen Yusuf, yarışmacıların çoğunun Ramallah’tan olduğunu ifade etti.

Güzellik yarışmasının elemeleri 10 Aralıkta başlayacak ve finaller için 5 yarışmacı belirlenecek. 5 Filistinli güzel arasından "Miss Palestine" ise 26 Aralıkta seçilecek. Yarışmada Filistinli güzeller 4 ayrı elbise giyecek, ancak gelenek ve görenekler dikkate alınarak mayolu geçişler olmayacak. 18-22 yaşları arasındaki yarışmacılarda jürinin birinciyi belirlemede en önemli kıstaslarının eğitim düzeyi, kişilik ve dış güzellik olduğu da kaydedildi.

YÖNETİMDEN BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ

Yarışmanın Filistin Ulusal Yönetiminden de büyük destek gördüğünü ve bazı yerel şirketlerin maddi katkısından yararlandıklarını söyleyen Salva Yusuf, birinci seçilecek Filistinli genç kıza bir firma tarafından otomobil ve Türkiye’ye 10 günlük bir gezinin yanı sıra 10 bin İsrail Şekeli (yaklaşık 4 bin TL) para ödülü sağlandığını da vurguladı.

HAMAS: AHLAKSIZ ORGANİZASYON
Öte yandan, Hamaslı milletvekillerinden Filistin Alimler Birliği Başkanı Şeyh Hamid El Beytavi, Batı Şeria’da güzellik yarışması düzenlenmesini ve "bu garip olaya" Filistin Yönetiminin destek vermesini kınadı.

Şeyh Beytavi, böyle bir organizasyonun şeriat yasalarıyla ve Filistin halkının değerleriyle çeliştiğini savundu.

"İşgal altındaki bir halkın böyle ahlaksız bir organizasyona gitmesinin mantıklı olmadığını" söyleyen Şeyh Beytavi, Filistin halkını bu tür olayları reddetmeye, Filistinli kadınları da boykot etmeye çağırdı.

Haberin Devamı