Dünya Filistinli güzellerin hayal kırıklığı

Filistinli güzellerin hayal kırıklığı

Paylaş
Filistinli güzellerin hayal kırıklığı

Filistin Yönetimi, büyük eleştirilerle karşılaşan ülkenin ilk güzellik yarışmasını iptal etti

Filistinli kaynaklara göre, bu Cumartesi günü yapılması planlanan "Miss Palestine-2009" güzellik yarışmasının finalini iptal kararı, Filistin Cumhurbaşkanlığından geldi. Ramallah Valiliği, bir açıklama yayımlayarak, "kamuoyunun talepleri doğrultusunda, yarışmanın iptal edildiğini" duyurdu.
Açıklamada, bununla birlikte, genç-yaşlı Filistinlilerin gelenek ve değerleriyle uyumlu her tür faaliyetin teşvik edileceği vurgulandı.

CEZASI DA VAR

Filistinli kaynaklar, yarışmanın organizatörlerinin çağrılarak, Gazze’deki operasyonun yıl dönümüne gelen yarışmayla ilgili yoğun tepkiler bulunduğunun belirtildiğini ve iptal kararının tebliğ edildiğini ifade ettiler. Organizatörlere, yasağa uymamaları halinde cezalandırılacaklarının bildirildiği de öne sürüldü.

'AHLAKSIZLIK'

Gazze’de İsrail ordusunun 22 gün süren operasyonu 2008’in 27 Aralık Cumartesi günü başlatılmıştı. Yarışmanın düzenleyicisi Trip adlı firmanın sorumlusu Salva Yusuf, Batı Şeria’dan yarışmaya 200 genç kızın başvurduğunu ve ilk elemede 58’inin aday olarak belirlendiğini açıklamıştı. "Miss Palestine-2009"a Filistin Yönetiminin de destek verdiği belirtilmiş, ancak Enformasyon ve Kültür Bakanlığı, bu konudaki haberleri yalanlayarak, ne parasal bir destekte bulunulduğunu ne de yarışmanın jürisinde Filistin Yönetimi kurumlarından bir temsilcinin bulunduğunu açıklamıştı.

Yarışmanın duyurulmasından sonra Filistin’in önde gelen din adamları ile Hamas, şiddetli tepki göstermişti. Hamas, böyle bir yarışmayı "ahlaksızlık" olarak nitelendirmiş, Filistin Yönetimine yarışmanın iptal edilmesi çağrısında bulunmuştu.

AA

Haberin Devamı