Gündem Filmlere konu olan uyuşturucu baronu yakalandı

Filmlere konu olan uyuşturucu baronu yakalandı

Paylaş
Filmlere konu olan uyuşturucu baronu yakalandı

Osman Sınav'ın filmi "Pars Kiraz Operasyonu"na konu olan uyuşturucu baronu Hurşit Yavaş ve 7 adamı 69 kilo 550 gram eroinle yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, 4 yıl İngiltere'de, 11 yıl İtalya'da uyuşturucu suçundan cezaevinde yattıktan sonra 2007 yılında sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilen uyuşturucu baronu Hurşit Yavaş'ı takibe aldı.

Ekipler, uyuşturucu işine girebileceği ihtimaline karşı Hurşit Yavaş'ı Nisan ayından itibaren teknik ve fiziki takip altına aldı.

"HAYALET VOLKAN" HER KİŞİ İÇİN AYRI TELEFON KULLANIYOR

Yapılan takip sırasında "Hayalet Volkan" olarak anılan Hurşit Yavaş ile bağlantılı kişilerin Hollanda'ya eroin götürecekleri tespit edildi. Polisten kaçmak için aynı anda 9 cep telefonu ve 30 ayrı telefon hattı kullandığı belirlenen Hurşit Yavaş'ın İran'dan getirttiği eroini Hollanda'ya göndermek için harekete geçtiği anlaşıldı.

Hurşit Yavaş'ın her kişi ile ayrı bir telefon hattıyla görüştüğü belrilendi. Takip edildikten sonra Kocaeli'nde durdurulan bir otomobilde yapılan aramalarda, bavulların içersinde 134 paket halinde 69 kilo 550 gram eroin ele geçirilirken 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4061","4061","201011","4061-1.jpg");

Kocaeli'nde 14 ayrı adrese yönelik olarak özel harekatçılarla birlikte sürdürülen operasyonlarda ise 6 kişi daha gözaltına alındı. Bu adreslerden biri olan Sapanca'daki bir villada, Hurşit Yavaş ve sevgilisi olduğu ileri sürülen Türkmenistan uyruklu Gulshırın R. İle birlikte gözaltına alındı.

Narkotik Şube Müdürlüğü'nde sorgulaması yapılan Hurşit Y., Gulshırın R., Osman K. Bilgin A., Emin A., İbrahim Ç., Cengiz E., Zekai S. işlemlerinin ardından bu sabah İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

"PARS KİRAZ OPERASYONU" FİLMİNE KONU OLMUŞTU

Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olan Hurşit Yavaş İtalya'da tutuklu bulunduğu süre içerisinde yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı ve konsept danışmanlığını ise İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Zafer Ercan yaptığı 'Pars' "Kiraz Operasyonu" filmine konu olmuştu.

Yavaş'ın hayatından bir kesitin işlendiği filmin senaryosu hazırlanırken, yönetmen Osman Sınav ve ekibi, sık sık Narkotik Şubesi yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.

İşte maceralı yasadışı hayatı filmlere konu olan uyuşturucu baronu Hurşit Yavaş, İtalya'da düzenlenen bir operasyonda 60 kilo eroinin sahibi olduğu iddiasıyla 21 yıl hapis cezasına çarptırılmış 11 yılını tamamladıktan sonra Türkiye'ye iade edilmişti.

Öncesinde 4 yıl İngiltere'de yine uyuşturucudan cezaevinde yatan Hurşit Yavaş Türkiye'de de iki ayrı cinayetten dolayı 4 yıl cezaevinde yattığı ve af'la tahliye olduğu öğrenildi.

Mehmet AKTARAN-Cem TURSUN/İstanbul (DHA)

Haberin Devamı