Dünya Filmlere taş çıkartacak suikast

Filmlere taş çıkartacak suikast

Paylaş
Filmlere taş çıkartacak suikast

Dubai'de lüks bir otelde öldürülen Hamaslı komutanın suikaste nasıl kurban gittiğinin ayrıntıları ortaya çıktı

Dubai'de, 19 Ocak tarihinde Hamas komutanı Mahmud El Mebhu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmada önemli ipuçları elde edildi. Dubai polisi, suikastin 11 kişilik bir ölüm timi tarafından gerçekleştirildiğini ortaya çıkardı.

MOSSAD YAPTI İDDİASI

Fransız, Alman, İrlanda ve İngiliz pasaportu taşıyan bu kişiler için uluslararası tutuklama emri çıkartıldı. Hamas ise suikastin arkasında İsrail gizli servisi Mossad'ın olduğunu savunuyor.

İlk adli tıp raporu El Mabhuh'un aşırı sıcaktan öldüğünü göstermişti. Ancak Dubai polisi yürüttüğü soruşturmada otel odasındaki cinayetin, 11 kişilik bir ölüm timi tarafından işlendiği, timin komutanlığını sarışın bir kadının yaptığı sonucuna vardı.

11 AYRI KENTTEN 11 AYRI KİŞİ GELDİ

Suikaste ismi karışan 11 kişi değişik saatlerde farklı kentlerden aynı gün içinde uçakla Dubai'ye geldiler. Bu kişiler yine farklı zamanlarda Hamas komutanı Mahmud Abdurraf el Mabhuh'un kaldığı otele girerek eylemi gerçekleştirdiler.

Hamaslı komutan öldürüldükten sonra söz konusu 11 kişi yine farklı uçaklara binerek Avrupa ve Asya kentlerine dağıldı. Şimdi Dubai polisi 6'sı İngiliz vatandaşı, 3'ü İrlanda vatandaşı, 1'i Fransız ve 1 Alman vatandaşı olan 11 kişinin peşine düştü. Cinayetin aydınlanması için bu kişilerin yakalanması gerekiyor.

BOĞARAK ÖLDÜRDÜLER

İki kişi kooridorda nöbetçi olarak kalırken, diğerleri El Mebhu'nun odasına elektronik bir alet kullanarak giriyor ve Hamas komutanını boğarak öldürüyor.

Dubai polisi şimdi, İngiliz, Fransız, İrlanda ve Alman pasaportu taşıyan süphelilerin peşinde. Şüpheliler hakkında uluslarası yakalama emri de çıkarıldı.

Hamas, bu suikastten İsrail'in gizli servisi Mossad'ı sorumlu tutuyor. İsrail ise iddialarla ilgili sessizliğini koruyor. Dubai polis şefi Dhahi Halfan Tamim ise şu ana kadar yaptıkları araştırmalarda suikastı İsrail istihbarat örgütü Mossad'ın gerçekleştirdiğini gösteren bir kanıta rastlamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı