Spor Finale yetişmiyor

Finale yetişmiyor

Paylaş
Finale yetişmiyor

Fener'in yeni 10 numarası, Galatasaray derbisinde oynamak için yönetime ve teknik direktör İsmail Kartal'a başvurdu. Yoğun görüşmeler sonrası Brezilyalı yıldızın riske edilmemesi kararı çıktı

Yönetime, “Lisansımı yetiştirin” mesajı yolladı, İsmail Kartal’a, “Bana güven” dedi, ama olmadı. Galatasaray’a karşı ne olursa olsun forma giymek isteyen Brezilyalı’nın İstanbul’da bırakılmasına karar verildi.

Dev derbiye artık saatler kaldı. Heyecan doruğa çıktı. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve tabii ki taraftar... Fenerbahçe'de herkesin düşündüğü tek bir şey var: İki sezondur Galatasaray'a kaptırılan Süper Kupa'yı alıp, lige moralli başlamak. Olympiakos ve Roma maçlarında ortaya konan futbol herkese umut verdi. Ersun Yanal'ın istifasıyla görevi devralan İsmail Kartal, bu kritik randevuya en iyi kadrosunu çıkarmayı planlıyor. En büyük soru işareti ise Diego Ribas’la ilgiliydi.

Fedakarlık yaptı ama...


Sakatlığı nedeniyle tam 19 gün takımdan ayrı kalan Brezilyalı’yla ilgili dün baş döndüren bir trafik yaşandı. Sambacı ilk olarak yönetime mesaj yolladı. Kendisini çok iyi hissettiğini ve Galatasaray’a karşı Süper Kupa Finali’nde forma giymek istediğini söyleyen Brezilyalı, “Lisansımı bu maça yetiştirin, ne olursa olsun oynamak istiyorum” dedi. Diego daha sonra ise teknik direktör İsmail Kartal’ın kapısını çaldı ve aynen şunları söyledi: “Hazırım, lütfen bana güvenin.”

Kontenjan sorunu

Diego Ribas’ın bu istekli tavrı hem yönetimi hem de İsmail Kartal’ı memnun etti. Ancak 10 numaranın oynama isteği sahaya çıkması için yeterli değildi. Kadro dışı bırakılan yabancıların sözleşmeleri henüz feshedilemediği için Diego’ya lisans çıkartılamamıştı. Brezilyalı’nın sahaya çıkabilmesi için yeni sezonda kadroda düşünülmeyen Yobo, Krasiç, Baroni üçlüsünden en az ikisinin sözleşmesinin feshedilmesi gerekiyordu.

Kartal riske atmadı

Yönetim, ciddi bir fedakarlık yaparak, bu oyunculardan ikisinin sözleşmesini feshetme kararı aldı. Son söz ise teknik direktör İsmail Kartal’a bırakıldı. Fener’in hocası ise bu gelişmeler sonrası sağlık ekibine danıştı. Kulüp doktorları, Diego’nun 90 dakika olmasa bile süre alabilecek durumda olduğunu ancak bu tercihin bir risk olabileceğini Kartal’a iletti. Sağlık ekibinden gelen bu görüş sonrası Kartal kararını verdi. Teknik adam, hem kulübü ciddi bir mali külfet altına sokmamak hem de Diego Ribas’ı riske etmemek adına kararını Sambacı’ya aktardı. Kartal, Diego’yu İstanbul’da bırakacağını ve maç kadrosuna almayacağını iletti. Böylece sahaya çıkmayı çok isteyen Diego’nun bu hayali gerçekleşmedi.

Haberin Devamı