Dünya Finali kana buladılar

Finali kana buladılar

Paylaş
Finali kana buladılar

Uganda'da dünya kupası izleyenleri hedef alan bir saldırıda en az 64 kişi öldü

Uganda'da kupa heyecanı kana bulandı. Başkent Kampala'da dün gece düzenlenen çifte bombalı saldırı sonucunda en az 64 kişi öldü, 65 kişi de yaralandı.

Saldırı final maçının izlendiği bir rugby kulübü ile bir Etiyopya restoranını hedef aldı. Polis, saldırıların futbol izleyicilerine yönelik olduğunu düşünüyor.

Bir görgü tanığı, maçın sonuna üç dakika kala art arda iki güçlü patlama meydana geldiğini söyledi. Sandalye ve masaların devrilmesine, çevrede camların kırılmasına yol açan patlamalar ardından yerlerde kan izleri görülüyor.

ŞÜPHELİ SOMALİLİ ÖRGÜT

Polis patlamaların arkasında Uganda ve Etiyopya'nın hükümetin yanında savaşmak için asker gönderdiği Somali'den İslamcı eş-Şebab örgütünün olabileceğini belirtiyor.

Eş-Şebab, bir süre önce Uganda'nın başkentini hedefleyebileceği tehdidinde bulunmuştu. Somali'nin başkenti Mogadişu'da geçici hükümete destek vermek üzere Uganda ve Burundi'den beş bin asker görev yapıyor.

EŞ-ŞEBAB LİDERİ: SALDIRILARA SEVİNDİM

Eş-Şebab komutanı Şeyh Yusuf İsa saldırıların kendisini sevindirdiğini söyledi. Ancak eylemin arkasında örgütün bulunup bulunmadığına açıklık getirmedi.

Haberin Devamı