Spor Finalin adı Henin-Williams

Finalin adı Henin-Williams

Paylaş
Finalin adı Henin-Williams

Teniste sezonun ilk "Grand Slam" mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis turnuvası tek bayanlarda finalistleri Serena Williams ve Justine Henin oldu

Yarı finalin ilk maçında 1 numaralı seribaşı, geçen yılın şampiyonu Serena Williams, 16 numaralı seribaşı Çinli Li Na ile karşılaştı. Maçın ilk seti "tiebreak" e gitti ve Williams "tiebreak"de Li’ye 7-4 üstünlük sağlayarak ilk seti 7-6 kazandı.

Maçın çekişmeli geçen ikinci setinin sonucu da "tiebreak" ile belirlendi. Bu "tiebreak"i de 7-1 alan Williams, seti 7-6, maçı da 2-0 kazanarak adını finale yazdırdı. Geçen yılın da şampiyonu olan Serena Willams, finalde bu turnuvayı 5. kez kazanmak için mücadele verecek.

Williams maçtan sonraki açıklamasında, "Li çok iyi oynadı, maçı daha erken bitirmek istedim ama maç sayılarımı iyi karşıladı. Çok iyi servis kullandı ve iyi vuruşlar yaptı" dedi. 2 saat 2 dakika süren maçta Williams 12, Li 1 "ace" attı.

HENİN DE FİNALDE


Bayanlarda yapılan diğer yarı final maçında Belçikalı Justine Henin, Çinli Zheng Jie’ye şans tanımadı. Çinli rakibini 51 dakika süren maçta 6-1, 6-0’lık setlerle zorlanmadan 2-0 yenen Henin finalde Williams’ın rakibi oldu.

Maçta servisini hiç kırdırmayan Henin, 5 kez "ace" attı, Zheng ise maçı "ace" atamadan tamamladı. Avustralya Açık, tenise 18 ay ara veren Henin’in bu aradan sonra katıldığı 2. turnuva olmuştu.

İlk kez bir Avustralya Açık turnuvasında 2 Çinli yarı finale yükselmişti. Avstralya Açık’ta tek bayanlar finali 30 Ocak Cumartesi günü TSİ 10.30’da oynanacak.

Haberin Devamı