Ekonomi Fındık işçisine 16 yaş sınırı

Fındık işçisine 16 yaş sınırı

Paylaş
Fındık işçisine 16 yaş sınırı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, il genelinde 16 yaşından küçük çocukların mevsimlik fındık işçisi olarak çalıştırılmasına izin verilmeyeceğini söyledi

Vali Şahin başkanlığında Giresun Valiliğinde gerçekleştirilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Saadettin Akyol ile bakanlık yetkililerinin katıldığı toplantıda, fındık toplamak için çeşiti illerden bölgeye gelen işçilerin 16 yaşından küçük çocuklarının durumu ele alındı.

Toplantıda konuşan Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Saadettin Akyol, geçtiğimiz yıl Hollanda’da yayınlanan bir belgeselde, fındık bahçelerinde küçük çocukların çalıştırılarak emek sömürüsü yapıldığının ileri sürüldüğünü anlattı ve bu durumun gerekçe gösterilerek Türkiye’den gelen fındıkların alınmaması yönünde olumsuz yayınlar yapıldığına dikkat çekti.

Akyol, bu olumsuz propagandanın önlenmesi amacıyla bir dizi çalışma başlattıklarını kaydetti.

Vali Dursun Ali Şahin de, işçilerin Giresun’da kaldığı süre içinde konaklama başta olmak üzere yaşam şartlarının iyileştirilmesi yönünde bir dizi çalışma başlattıklarını ifade ederek, işçi çocuklarına da sahip çıkılacağını belirtti.

Vali Şahin, "İl genelinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmasına izin verilmeyecek. Onlara bu süre içinde bilgisayar, okuma-yazma gibi çeşitli kurslar verilecek, gezici sinema, tiyatro gibi etkinliklerden yararlanmaları sağlanacak. Bunun için de acil çalışma başlatılacak" dedi.

Şahin, uygulamanın gelecek yıllarda fındık hasadı yapan tüm ilçelere yayılacağını da sözlerine ekledi.

Hakan KABAHASANOĞLU/DHA

Haberin Devamı