Ekonomi Fındıkta 'don' korkusu

Fındıkta 'don' korkusu

Paylaş
Fındıkta 'don' korkusu

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, kar yağışının fındığı olumsuz etkileyebileceğini belirterek, üreticinin don korkusu yaşadığını söyledi

Özer Akbaşlı, dün gece Darıköy Köyü’nde üreticilerle biraraya geldi ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Meteorolojinin uyarısının ardından başlayan kar yağışının fındık bahçelerine zarar verme noktasına geldiğini ifade eden Akbaşlı, 4 Nisan 2004 yılında yaşanan don afetini hatırlattı ve şunları söyledi:

"Meteoroloji önümüzdeki iki gün içersinde Karadeniz Bölgesi için don uyarısı yaptı. Bundan son derece endişeliyiz ve sabaha kadar bahçelerdeki mahsulün durumunu gözetleyeceğiz.

Umarız ki bu kar yağışı sabaha karşı aşırı bir dona çevirmez. Ama şu anda bunun izlerini görüyoruz. Bu durum zarar oluşabileceği kanaatini uyandırdı."

Fındık tarımında donla mücadelede yapılabilecek fazla bir şey yok olmadığını kaydeden Özer Akbaşlı, " Yapacağımız sadece lastik ve saman yakarak mahsulümüzü dondan kurtarmak.

Ancak görüyoruz ki su damlaları buz haline gelmiş. Bu fındık için kötü bir durum. Meteoroloji özellikle salı akşamı için aşırı don uyarısı yapıyor. Umarım mahsulün başına bir şey gelmez" dedi.

Hakan KABAHASANOĞLU/DHA

Haberin Devamı