Dünya Finlandiya'da bir politikacı ve iki kadın gazeteci silahlı saldırıda öldürüldü

Finlandiya'da bir politikacı ve iki kadın gazeteci silahlı saldırıda öldürüldü

Paylaş
Finlandiya'da bir politikacı ve iki kadın gazeteci silahlı saldırıda öldürüldü

​Finlandiya’nın Rusya sınırı yakınlarındaki Imatra kentinde ikisi yerel gazeteci ve Sosyal Demokrat Parti İmatra ilçesi Belediye Meclis Başkan Tiina Wilen-Jäppinen silahla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı gözaltına alındı

Gece yarısı meydana gelen olayda 23 yaşındaki bir kişi bir restoranın dışındaki kadınlara tüfekle ateş açtı. Saldırganın yaşamını yitiren kadınları rastgele hedef aldığı açıklandı.

Sosyal Demokrat Parti İmatra ilçesi Belediye Meclis Başkanı Tiina Wilen-Jäppinen(53) ile adları açıklanmayan 52 ve 36 yaşında iki kadın gazeteci, Imatra'da gece yarısı bir restoranın önünde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre 23 yaşındaki genç kendisine ait araçla Imatra şehir merkezine geldi. Arabanın bagajındaki tüfeği çıkaran zanlı, restoranın dışında bekleyen üç kişilik kadın grubuna yakın mesafeden dört beş el ateş açtı.



Saldırıda ölen politikacı Tiina Wilen-Jäppinen 53 yaşındaydı


Görgü tanıkları yaşamını yitiren kadınların zanlının olay yerine gelmesinin hemen öncesinde restorandan çıktıklarını, zanlının kurbanlarının kimliklerini bilmesine imkan olmadığını belirtirken, Finlandiya İçişleri Bakanı Paula Risiskko da saldırın ardında politik bir olay bulunmadığı tezini doğruladı.

Polis yetkilileri zanlının tutuklanması sırasında çok sakin ve sessiz olduğunu, direnme göstermediğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü belirten polis sözcüsü olayın ardındaki nedenin henüz belli olmadığını söyledi.


DHA

Haberin Devamı