Spor Fiorentina'da peş peşe ölümler

Fiorentina'da peş peşe ölümler

Paylaş
Fiorentina'da peş peşe ölümler

70'li yıllarda Fiorentina takım kadrosunda yer alan tam 5 futbolcu ölümcül hastalıklardan yaşamını yitirirken 3 futbolcu da yaşam mücadelesi veriyor

İtalyan Fiorentina Kulübü’nün 1970’li yıllardaki kadrosunda yer alan tam 5 futbolcu ölümcül hastalıklara yakalanarak yaşamını yitirdi. İtalyan ekibinin 3 oyuncusu daha yaşam savaşı verirken, halen sağlıklı olanlar ise “Acaba sıra bana da gelecek mi?” korkusu yaşıyor.

AİLELERİ DAVA AÇTI

Bu durum Çizme’de ise büyük tartışma yarattı. Mor Menekşeli takımda futbol oynamış ve hayatını kaybetmiş oyuncuların aileleri ile halen ağır hasta olan Stefano Borgonovo ve Giorgio Galdiolo’nun çocukları, o dönemin doktoru ve yönetim kuruluna dava açtılar.

Fiorentina takımındaki lanet, 1973-76 yıllarında takımda top koşturan ve 1987’de henüz 39 yaşındayken lösemiden ölen Bruno Beatrice ile başladı.

2003’te takımda 1972-75 yıllarında forma giyen Nello Saltutti kalp krizinden yaşamını yitirdi. 1963-72 arası Fiorentina dışında İtalyan milli takımının da değişmez oyuncusu olan Ugo Ferrante 2004’te beyin tümöründen 59 yaşında hayata gözlerini kapadı.

1969-1973 yılları arasında kadroda yer alan Giuseppe Longoni 74 yaşında vaskülopati damar hastalığından, 1973-1979 yılları arasında oynayan Massimo Mattolini de geçen yıl nefritten yaşamını yitirdi.

Mor Menekşeler’de ölümlerin yanı sıra, o dönemin oyuncularından Giancarlo Galdiolo halen yatalak. Stefano Borgonovo, ALS hastalığından ölüm döşeğinde. Mimmo Caso ise karaciğer yetmezliğinden hala tedavi görmekte.

Takımın başında bulunan antrenör Carlo Mazzone ise Floransa savcıları tarafından soruşturma altına alındı. Zorla hap içirmişler 70’lerde doping kontrolü olmadığı için teknik kadronun futbolculara güçlenmeleri için daha sonra zararlı diye piyasadan çekilen “Micoren” ve “Cortex” adlı ilaçları verdikleri biliniyor.

Ayrıca sakatlanan futbolculara bol radyasyonlu röntgen çekilmelerinin dışında kamplarda yemeklerde ortaya konan pembe hapların ne gerekçe ile zorla içirildiği de araştırılıyor.

Haberin Devamı