Gündem Firarî dehşet saçtı

Firarî dehşet saçtı

Paylaş
Firarî dehşet saçtı

Bursa'da bir cezaevi firarisi, sigara dağıtıcısını aracını gasp edip öldürdü

Bursa'nın Karacabey İlçesi’nde sigara dağıtıcısı 27 yaşındaki Nurullah Şen, aracı gasp edilerek öldürüldü. Nurullah Şen'in cesedi ile 50 bin TL’lik sigara ormanlık alanda, araç ise uçuruma yuvarlanmış olarak bulundu. Araçta bulunan içerisinde 18 bin TL olan kasayı alarak ormana kaçan şüpheli cezaevi firarisi 40 yaşındaki Nihat Ş.’nin yakalanması için komando timleri de arama ve operasyonları sürdürüyor.

Yabancı bir şirkete ait 10 HH 929 plakalı araçla sigara dağıtımı yapan Nurullah Şen, dün saat 16.45 sıralarında Karacabey’e bağlı Kurşunlu Köyü’ndeki bir markete sigara bıraktıktan sonradönüşe geçti. Şen, köyden ayrıldıktan yaklaşık 45 dakika sonra takip edildiği merkezi uydu sistemi aracılığıyla alarm gönderdi. İddiaya göre, cinayet suçundan yattığı açık cezaevinden firar ettiği bildirilen Nihat Ş., Nurullah Şen’e tek el ateş ederek öldürdü.
Malkara Mevkii ile Kurşunlu Köyü arasında meydana gelen cinayetin ardından direksiyona geçen şüpheli, yola devam etti. Bu sırada başka bir sigara firmasının pazarlamacısı tarafından fark edilen şüpheli ‘Nurullah nerede?’ sorusuna, ‘başka markete gitti, dur dönüp alayım.’ yanıtını verdi.

Kurşunlu Köyü’ne geri dönen Nihat Ş. orman yoluna saparak izini kaybettirmeye çalışırken bu arada bazı köylüler de peşinden gitti. Bu sırada havaya ateş eden zanlı, izini kaybettirmeyi başardı.

ARACI UÇURUMA ATIP ORMANA KAÇTI

Jandarmanın bölgeyi abluka altına alarak tüm çıkış noktalarını kapatmasıyla kaçamayacağını anlayan zanlı, gasp ettiği aracı 50 metrelik uçurumdan atarak ormanlık alana kaçtı. Teknik takip desteğiyle de jandarma, Sivil Savunma ve AKUT ekipleri tarafından kana bulanmış araç kısa sürede bulunurken, gece de devam eden aramalarda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaklaşık 50 bin TL değerindeki sigaralar da bulundu. Kısa süre sonra da Nurullah Şen’in cesedi orman yolunda bulundu.

Ölüm haberini alarak Mustafakemalpaşa’dan Kurşunlu Köyü’ne gelen Nurullah Şen’in babası Ahmet Şen ve yakınları sinir krizleri geçirdi.
Geniş çaplı araştırma sonrasında köyde Nihat Ş.’nin kardeşi N.Ş. suç ortağı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Olayla ilgili T.Ş.’nin de arandığı bildirildi.

KOMANDOLAR DA ARIYOR

Olayı aydınlatan jandarma ekipleri, ormanın içine gizlendiği düşünülen Nihat Ş.’yi yakalamak için Bursa’dan takviye jandarma komando timleri çağırdı. Komandolar karış karış taradıkları dağlık ve ormanlık bölgede katil zanlısını arıyor.

Şüphelinin araçtaki, içinde yaklaşık 18 bin TL para bulunan çanta tipi kasayı beraberinde götürdüğü belirtildi.

Mustafakemalpaşalı, evli ve 1 yaşında çocuk babası Nurullah Şen’in cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Aydın FİDAN/KARACABEY (Bursa), (DHA)