Gündem Firari sinagog bombacısı Konya'da yakalandı

Firari sinagog bombacısı Konya'da yakalandı

Paylaş
Firari sinagog bombacısı Konya'da yakalandı

2003 yılında Beyoğlu'nda bulunan Neve Şalom Sinagogu, Şişli'deki Betyaakov Sinagogu, İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bankası'na yönelik bombalı saldırılara katılan El kaide üyesi yakalandı

İstanbul'da 2003 yılında Beyoğlu'nda bulunan Neve Şalom Sinagogu ve Şişli'deki Betyaakov Sinagogu ile İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bankası'nın genel merkezine düzenlenen ve 67 kişinin ölümü, 700 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırılara katıldığı iddiasıyla, hakkında 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 1 yıl 10 aydır firari olan terör örgütü El Kaide üyesi 32 yaşındaki Nurettin Gündüz, Konya'da polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek Nurettin Gündüz'ü, merkez Selçuklu İlçesi Sakarya Mahallesi'nde saklandığı eve sabah erken saatlerde operasyon düzenledi.

Operasyonda Gündüz yakalanarak gözaltına alındı. Nurettin Gündüz, Konya Numune Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Nurettin Gündüz'ün İstanbul'a gönderileceği belirtildi.