Ekonomi Fırat Elektrik'e 230 milyon dolar

Fırat Elektrik'e 230 milyon dolar

Paylaş
Fırat Elektrik'e 230 milyon dolar

TEDAŞ'a bağlı, Fırat Elektrik A.Ş.'nin özelleştirilme ihalesinde en yüksek teklifi 230 milyon 250 bin dolar ile Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdi

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun komisyon başkanlığında idare binasında yapılan ihalede, bir elemesiz tur ve ardından 2 elemeli tur yapıldı.

Elemesiz turda en yüksek teklif 110 milyon dolar olurken, iki elemeli turun ardından en yüksek teklif 165 milyon 110 bin dolar oldu. Elemeli turlarda sırasıyla Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. en düşük teklifleri vererek elendi.

Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından 250 bin dolar artırım aralığı ve 195 milyon dolar başlangıç tutarı ile açık artırmaya geçildi. Açık artırmanın 45’inci turunda KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu ile Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcileri açık artırmadan çekildiklerini açıkladı.

45’inci turda Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. 230 milyon 250 bin dolarla en yüksek teklifi verdi. Böylelikle ihale teknik olarak sonuçlandı.

Haberin Devamı