Gündem Fırat Kalkanı Harekatında 2 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı

Fırat Kalkanı Harekatında 2 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı

Paylaş
Fırat Kalkanı Harekatında 2 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı

Fırat Kalkanı Harekatında Suriye’nin El-Bab Bölgesinde TSK’ya yönelik yapılan saldırıda yaralanan 2 asker şehit oldu

Sabah saatlerinde Suriye'nin El Bab bölgesinde yaşanan saldırıda yaralanan 3 asker helikopterlerle Gaziantep Şahinbey Araştırma ve Uygulama hastanesine getirildi.

İHA'nın haberine göre burada tedavi altına alınan 3 askerden 2’si şehit olurken, 1 askerin ise sağlık durumu ağır.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRDILAR


Habertürk TV'nin iddiasına göre saldırı bomba yüklü araçla gerçekleştirildi!


TSK: 1 ŞEHİT, 6 ASKER YARALI


Şehit sayısıyla ilgili TSK'dan yapılan açıklamada ise saldırıda 1 askerin şehit olduğunu 6 askerin yaralandığını, yaralı askerlerden birisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

ŞEHİT ASKERİN AFYONKARAHİSAR'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ


Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin, Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Suriye’nin El-Bab bölgesinde yapılan saldırıda şehit olduğu haberi memleketine ulaştı. İki kardeş olduğu öğrenilen şehidin küçük kardeşininde astsubay olduğu öğrenildi.



Ahmet Şahin’in yaklaşık 6 aylık evli olduğu ve eşi Şeyma Şahin’in de, şehidin sınır ötesi operasyonu katıldığı için kocasının ailesi ile birlikte Çay ilçesinde olduğu belirtildi. Şehit Şahin’in asıl görev yerinin ise Kayseri olduğu ve geçici görev ile Fırat Kalkanı Harekatına katıldığı bildirildi. Diğer yandan, şehidin kardeşi Mahmut Şahin’in de Erzurum’da Jandarma Astsubay olarak görev yaptığı aktarıldı.

23 DEAŞ MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin kuzeyindeki El Bab bölgesine yapılan hava harekatında ilk belirlemelere göre DAEŞ mensubu 23 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

24 KASIM'DA DA EL BAB'DA 3 ASKERİMİZ ŞEHİT OLMUŞTU!


Öte yandan 24 Kasım'da Suriye'nin El Bâb bölgesinde, Türk askerlerini hedef alan saldırıda da 3 asker şehit olmuş, 10 asker de yaralanmıştı. TSK "Saldırının rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendiriliyor" açıklamasında bulunmuştu.

LAVROV 'NE RUS NE SURİYE UÇAĞI' DEMİŞTİ


Geçtiğimiz hafta Türkiye'ye gelen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türk askerlerinin şehit olduğu hava saldırısını ne Rus ne de Suriye rejimine ait uçağın neden olduğunu açıklamıştı.

"ASKERİMİZİ VURAN UÇAK ŞAM'IN"


Daha sonra Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Suriye'de Türk askerlerinin şehit edilmesine neden olan saldırı ile ilgili "Askerimizi vuran uçak Şam'ın, ama İHA kimindi araştırıyoruz" demişti.


Lavrov: Türk askerine yönelik El Bab saldırısıyla ilgimiz yok, Suriye'nin saldırısıdır



Mete Yarar: Suriye'deki Türk askerlerine saldırının arkasında İran aranmalı