Bilim - Teknoloji Firefox 4, Internet Explorer 9'u ezdi
Paylaş
Firefox 4, Internet Explorer 9'u ezdi

Microsoft Internet Explorer 9'dan 1 hafta geç yayınlanan Mozilla Firefox 4, zaman farkını telafi edip rakibinin önüne geçti. İşte tarayıcı savaşındaki son perde...

En çok kullanılan iki web tarayıcısı olan Internet Explorer ve Mozilla Firefox’un geçtiğimiz ay majör sürümleri yayınlandı. Analiz firması Net Applications’un verilerine göre, IE 9, dünyada internet kullanıcılarının %1’i tarafından kullanılırken, bir hafta sonra çıkan Firefox 4, %1.7’ye ulaştı.

Haberin Devamı

Firefox’un 10 yıllık işletim sistemlerinde çalışması, en büyük avantajı. Zira IE 9 çalışabilmek için Vista SP2 veya Windows 7 işletim sistemine gereksinim duyuyor. Şu an internet kullanıcılarının %54.4’ünün XP işletim sistemi kullandığı göz önüne alındığında, bunun Internet Explorer için ne denli büyük bir handikap olduğu ortaya çıkıyor.

İki firma da henüz bu sürümlerini otomatik güncelleme programına almış değiller. Firefox, genelde yeni bir sürümü çıktığı zaman bunu otomatik olarak 60 ila 90 gün arasında bir zaman sonra güncelliyor. Microsoft da IE 9’un Haziran ayı sonuna kadar Windows Update kapsamına alınmayacağını açıkladı.

Internet Explorer Hâlâ Lider

Tüm versiyonlar göz önüne alındığında, IE hâlâ sektördeki liderliğini %56’lık bir oranla sürdürüyor. Firefox ise %21.8 ile ikinci sırada. Gidişata bakıldığında ise Internet Explorer’ın hızlı düşüşü ve Google Chrome’un kararlı yükselişi görünüyor.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.