Bilim - Teknoloji Firefox neden rafa kalktı?
Paylaş
Firefox neden rafa kalktı?

Merakla beklenen Firefox Metro sürümünün iptal edilmesinin altında yatan asıl neden ortaya çıktı!

Windows 8'e özel olarak geliştirilen Firefox'un "Metro" sürümü, geçtiğimiz günlerde ani bir kararla rafa kaldırılmıştı. Bunun nedeni ise, şimdiye dek hiç net bir biçimde açıklanmamıştı.

Haberin Devamı

Mozilla Firefox takımının başkan yardımcısı Johnatan Nightingale, kendi blog'una yazdığı bir gönderide, beta aşamasındaki tarayıcının Windows 8 tarafında, günlük en fazla 1.000 adet beta kullanıcısı olduğu ve bu rakamın hataları test etmek için yeterli olmadığı belirtiliyor. Daha da önemlisi, bu kadar az miktarda kullanıcı tarafından test edilen bir ürünün, milyonlar tarafından kullanılmaya başladığı zaman ortaya çıkacak sorunların Mozilla'yı korkuttuğu söyleniyor.

İşte bu açıklama, Mozilla'nın, Windows 8'in çok az sayıda kullanıcı tarafından kullanılmasından rahatsız olduğu şeklinde yorumlanıyordu. Ama eski bir Mozilla çalışanı olan Brian. R. Bony'nın, ki kendisi Firefox Windows 8 geliştirme ekibindeydi, kendi blog'unda yazdıklarına bakılacak olursa, iptal kararının altında yatan neden Windows 8'e olan düşük ilgi değil. Tam tersine esas sorun, Windows 8'in (Metro sürümü için) üçüncü parti yazılımları kabul etmek konusundaki tutuculuğu. Bony, işte bu yüzden, ne kadar çabalarlarsa çabalasınlar, Firefox'u kullanıcılara asla kabul ettiremeyeceklerini düşündüklerini itiraf ediyor. İptal kararının altındaki neden de, ona göre tam olarak bu...

Haberin Devamı

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Kaynak: CHIP Online