Bilim - Teknoloji Firefox'un büyük düşüşü!
Paylaş
Firefox'un büyük düşüşü!

CHIP Online'a Firefox ile girenlerin sayısındaki inanılmaz düşüş, bu doğum gününde "zirve" yaptı!

Internet Explorer ve Chrome'un en büyük rakibi Firefox, yeni yaşını kutluyor. Açık kaynak kodlu web tarayıcısıyla tanışalı tamı tamına dokuz yılı geride bıraktık.

Haberin Devamı

İlk olarak Netscape'i temel alan web tarayıcısı, Phoenix, ardından Firebird olarak adlandırılmıştı. Ancak bu isimlerin farklı programlar tarafından kullanılıyor olması, yeni bir isim bulma ihtiyacını ortaya çıkardı. Böylece dünyanın en başarılı web tarayıcılarından biri olan Firefox doğdu.

Firefox, doğal olarak sekme çubuğuyla gelmesi, sunduğu RSS entegrasyonu ve özel arama çubuğuyla zamanının en yenilikçi web tarayıcısıydı. Önde gelen diğer web tarayıcıları, Firefox'taki bu işlevleri daha sonra kendi yazılımlarına da eklediler. Firefox'un başarısı muhtemelen en çok geniş eklenti desteğinden gelmişti. Ancak o günden bu yana çok şey değişti ve Firefox, şu an tüm dünyada Internet Explorer ve Chrome'un arkasında, en çok kullanılan üçüncü web tarayıcısı konumunda.

Haberin Devamı

Bugün www.chip.com.tr adresine tıklayan ziyaretçilerimizin yaklaşık yüzde 12'si, Firefox kullanıyor. Bu oran 2010 yılında yüzde 30, 2011 yılında yüzde 23, 2012 yılında ise yüzde 17 civarındaydı. Yani Firefox kullanım oranı, her yeni yaş gününde biraz daha düşüyor...

Resimlerle: Firefox işletim sistemi testte!

Kaynak: CHIP Online