Yaşam Firefox'un varsayılan arama motoru kim oldu?

Firefox'un varsayılan arama motoru kim oldu?

Paylaş
Firefox'un varsayılan arama motoru kim oldu?

ABD'de Firefox'un varsayılan arama motorunu Google'dan Yahoo'ya çeviren Mozilla, Türkiye'de de Yandex ile anlaştı.

Yandex Türkiye’den aldığımız bilgiye göre Firefox’un Türkçe sürümünde varsayılan arama motoru artık Yandex olacak. Mozilla’nın Yahoo ile anlaşması; ABD, Rusya ve Çin ile sınırlıydı.

Haberin Devamı

Farklı pazarlarda farklı iş ortakları seçen Mozilla, Türkiye’deki Yandex güncelleştirmesini yeni Firefox güncelleştirmesiyle kullanıma sunacak.

Yandex-Mozilla anlaşması; Firefox’un hem masaüstü hem de mobil ile masaüstü tarayıcılarını kapsayacak. Yani gelecek hafta gerçekleştirmesi gereken güncelleştirmeyle Firefox‘un; Windows, Mac, iOS ve Android platformlarındaki uygulamalarının hepsinde Yandex varsayılan arama motoru olarak kullanılacak.

Firefox Google Türkiye’den Yandex’e transfer olan Yandex Türkiye COO’su Milena Djuricic, bu anlaşmadan memnun olduklarını söyledi.

Mozilla İş ve Hukuk İlişkilerinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Denelle Dixon-Thayer ise bu anlaşmanın Yandex ile hali hazırda var olan iş birliğinin yeni bir adım olduğunu ve yapılan testler sonucunda Yandex’in Türkiye’deki konumuna güvendiklerini belirtti.Hatırlayacağınız üzere Mozilla, Google ile süregelen anlaşmasını sonlandırmış ve ABD, Rusya ve Çin’de Yahoo ile anlaşmıştı.

Haberin Devamı