Yaşam Fırına sığmayan küreğe Rizeli çözümü!

Fırına sığmayan küreğe Rizeli çözümü!

Paylaş
Fırına sığmayan küreğe Rizeli çözümü!

Rize'de, fırına simit sürmek ve çıkarmak için kullanılan 5,5 metrelik kürek, minik işyerine sığmayınca ilginç bir yola başvuruldu; ancak bu kez de dışarıdakiler mağdur oldu!

Caddeye bakan pencerenin alt kısmı açılarak, küreğin işyerine sığması sağlandı, ustalar da 5.5 metrelik küreği kullanarak fırından simitleri almaya başladı. Ancak bu kez de fırının dışından geçenler, sürücüler aniden dışarı çıkan kürek sapını görünce durmak zorunda kaldı, yayalar da kurtulmak için ya yol değiştirdi, ya da üzerinden atladı.

BETONU KIRIP YER AÇTILAR!


Mermerdelen Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki bir binanın zemin katında yer alan Beyaz Taş Unlu Mamulleri adlı fırında simitleri fırından almak için kullanılan tahta küreğin fırına sığmaması, işyeri sahibini ilginç bir çözüm bulmaya yönlendirdi. 5.5 metre uzunluğundaki kürek 3.5 metrelik fırına sığmayınca, fırının caddeye bakan ön kısmında pencerenin altındaki beton bölüm kırdırılarak açıldı. Ustalar da uzun küreği rahatlıkla kullanmaya, fırına simit koyup pişenleri de almaya başladı.

SOKAKTA 'KÜREK' PANİĞİ!

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer12758","12758","201310","12758-.jpg");


.
TRAFİĞİ ETKİLEDİ

Ancak bu kez de cadde üzerindeki işyerinin dışından geçen araçlar ve yayalar için, fırından aniden dışarı çıkan tahta kürek korkusu ortaya çıktı. Ustanın kullanması sırasında yaklaşık 2 metrelik bölümü pencerenin altından aniden caddeye doğru uzanan kürek, hem yayalar, hem de geçen araçlar için tehlike yarattı. Tahta küreğin fırından dışarı çıktığını gören araçlar fren yapıp durdu, yayalar da ya yolunu değiştirmek, ya da üzerinden atlamak zorunda kaldı.

'YAPACAK BİRŞEY YOK!'

İşyerinin küçük olması nedeniyle küreği kullanmak için başka çare olmadığını anlatan simit ustası Halim Yıldız, "Ön tarafta bir bölümü açarak çare bulduk, küreği kullanabildik. Arada sırada küreğin sapına takılan oluyor ama şu ana kadar düşen olmadı. Fırının derinliği 3.5 metre olduğu için haliyle küreğin sapının uzun olması lazım. Görenler şaşırıyor, küreğin sapı aniden önlerine çıkınca korkan da oluyor. Ama yapacak bir şey yok" dedi. Fırıncı çırağı Ramazan Soba da, "Görenler şaşırıyor, ara sıra takılanlarda da oluyor" diye konuştu.

'ANİDEN ÇIKINCA ÜSTÜNDEN ATLADIM'

Fırının önünden geçerken kürek sapını görünce üzerinden atlayan Mustafa Armağan, "Aniden önüme çıkınca üstünden atladım" derken yöre sakinlerinden Servet Efendioğlu ise, "Rize’de yer yok. İşyerleri bazen küçük yapılıyor. Bu küreğin sapı da iş yerine sığmıyor. Hem buradan geçenler, hem de iş yeri sahibi açısından zor biri durum" ifadesini kullandı.

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA)

Haberin Devamı