Gündem Fırıncılar tehdit mi edildi?

Fırıncılar tehdit mi edildi?

Paylaş
Fırıncılar tehdit mi edildi?

Fırıncılar tehdit mi edildi?

İstanbul’da, ekmeği belirlenen fiyatın altında satan fırıncıları tehdit ettikleri öne sürülen, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer’in de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul’un çeşitli semtlerindeki fırıncıların, belirlenen fiyatın altında ekmek satmamaları konusunda tehdit edildikleri ve dükkanlarına zarar verildiği yönündeki ihbarları değerlendiren Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 aydır sürdürdükleri fiziki ve teknik takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ve kardeşi Fehmi Özer’in de aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda, 3 tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve fişekler, tahsilat makbuzları ve kaşeler ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorguya alınan şüphelilerin, ucuza ekmek satmamaları konusunda fırıncı ve bakkalları tehdit ederek baskı uyguladıkları ve dükkanlarına zarar verdikleri öne sürüldü.