Yaşar Özay Fırsatı iyi değerlendirin
HABERİ PAYLAŞ

Fırsatı iyi değerlendirin

Haberin Devamı

İlk TEOG sınavında dar bir müfredattan sorumlu olacak olan öğrencilerin 23-24 Kasım’daki sınavı iyi değerlendirmesi gerekiyor.

Kültür Eğitim Kurumları Eğitim ve Rehberlik Direktörü Salim Ünsal 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde gerçekleşecek TEOG sınavı öncesi öğrencileri uyardı. İlk sınav olduğu için öğrencilerin Eylül, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan daha dar bir müfredattan sorumlu olacaklarını vurgulayan Ünsal “Az konu olacak ama sonucu yüzde 35 etkileyecek. Öğrenciler bu fırsatı iyi değerlendirmeli” dedi.

STRESE GİRMEYİN

Ortaöğretim Başarı Puanı hesabında lise farkı olmadığını belirten Ünsal, artık Fen veya Anadolu lisesine gitme zorunluluğu kalmadığını söyledi. TEOG’un da bir üniversite sınavı olmadığını ifade eden Ünsal “Üniversite sınavına hazırlıkta takviye gerektirmeyecek, istediği üniversiteye taşıyacak bir lise olmalı. Lise seçiminde kriter budur” dedi.

PROBLEM ÇÖZEN ÇOCUKLAR

Matematiği sevdiren, çözüm odaklı eğitici parkurlarıyla öğretirken eğlendiren ‘Matematik Sergisi’ küçük misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. QNB Finansbank ana sponsorluğunda gerçekleştirilen proje kapsamında onbinlerce çocukla matematikte problem çözmenin şifreleri paylaşıldı. Matematiğin çocuk gelişimine katkısını vurgulayan uzmanlarca hazırlanan 20 farklı ünite ile çocukların matematiği sevmelerine katkı sağlanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder