Spor Fırtına seriye bağladı!

Fırtına seriye bağladı!

Paylaş
Fırtına seriye bağladı!

Süper Lig'in 6. haftasında sahasında Torku Konyaspor'u ağırlayan Trabzonspor, Mustafa Yumlu'nun ikinci yarıda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılarak üst üste 3. galibiyetini aldı

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi.

Bordo-mavililer Mustafa Yumlu'nun 56 ve 71. dakikada attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla Trabzonspor puanını 12'ye çıkarırken konuk Torku Konyaspor ise 6 puanda kaldı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Torku Konyaspor ilk 3 dakikada iki kez gole yaklaştı. Trabzonspor savunmasının hatalarını iyi değerlendiren konuk ekip net pozisyonlar bularak golü aradı.

Maça istediği gibi , kalesinde de üst üste pozisyolar veren Trabzonspor ilk tehlikeli atağını Henrique ile yakaladı. Çok etkili gelişen Trabzonspor atağında Bosingwa, savunmadan aldığı topla rakiplerinden sıyrılıp rakip ceza alanına sarkan Henrique'ye ara pasını attı ama Henrique'nin aşırtma vuruşu üstten dışarıya gitti.

İki takım da girdikleri gol pozisyonlarını sonuca çeviremedi ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Trabzonspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Aykut Akgün oyundan çıkarken yerine Marc Janko oyuna girdi.

İkinci yarıda ilk etkili atak Trabzonspor'dan geldi. Yusuf'un sol kanattan ceza alanına ortasında savunma topa müdahale etti ve dönen topu Janko kontrol etmek istedi ama başarılı olamadı.

Trabzonspor ikinci yarıya oldukça etkili başladı. Özellikle Janko'nun oyuna girişi hücum gücüne zenginlik kazandırdı.

GOL 56.DK (MUSTAFA YUMLU): Trabzonspor aradığı golü Mustafa ile buldu. Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Mustafa Yumlu, güzel bir kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da baskıyı devam ettiren Trabzonspor bu sefer ikinci gol için Torku Konyaspor kalesine yükelenmeye başladı. Hücumda çok etkili olan bordo-mavililer çok geçmeden farkı 2'ye çıkaran golü buldu.

GOL 71.DK (MUSTAFA YUMLU):
Takımının ilk golünü kaydeden Mustafa 71. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Bordo mavililer, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Kale sahasına gelen topu Itandje, ceza alanı dışına yumrukladı ve ceza alanı dışına çıkan topa Malouda'nın sert şutu Mustafa Yumlu'ya çarpan top ağlarla buluştu.

Trabzonspor'da oyuna sonradan giren Soner Aydoğdu sakatlanarak yerini Abdulkadir Özdemir'e bıraktı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor, Torku Konyaspor'u 2-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR


2. dakikada ceza yayı yakınında uygun durumdaki Djalma'nın sert şutunda top üsten auta gitti.

4. dakikada Zokora'nın hatalı pasında topla bulaşup ceza alanına giren N'douassel'in, kaleci Onur Recep Kıvrak ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Aykut Demir'in de müdahalesiyle etkisiz bir vuruş ile meşin yuvarlağı auta gönderdi.

8. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanının hemen içerisinde önünde bulan Recep Aydın'ın şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

10. dakikada Bosingwa'nın derinlemesine pasında, savunmanın arkasında Henrique'nin kaleci Itandje ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, top üsten auta gitti.

17. dakikada soldan ceza alanına giren Malouda'nın pasında, savunmada Ergün Teber son anda Henrique'ye gelmeden topa ayak koyarak mutlak bir tehlikeyi önledi.

39. dakikada Ali Çamdalı'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen N'douassel'in kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

40. dakikada Djalma'nın ceza alanı dışından şutunda kaleci Onur, iki hamlede topu kontrol etti.

41. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Henrique'nin kafa vuruşunda kaleci Itandje'nin müdahele edemediği top direğin az farkla yanından auta çıktı.

Haberin Devamı