Spor Fırtına yıktı geçti

Fırtına yıktı geçti

Paylaş
Fırtına yıktı geçti

UEFA Avrupa Ligi J Grubu beşinci maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ağırladığı Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını 4-2 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, J Grubu beşinci maçında Apollon Limassol'u 4-2 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantilerken Olcan Adın hat-trick yaptı.

Maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutan Trabzonspor'da Olcan Adın 3 gol, 1 asistle bordo mavili ekibi galibiyete taşıyan isim oldu.

Trabzonspor'un gollerini 23., 61. ve 83. dakikalarda Olcan Adın, 25. dakikada ise Soner Aydoğdu atarken konuk ekibin gollerini 68. dakikada Guie Gneki, 80. dakikada ise Gaston Sangoy penaltıdan kaydetti.

Trabzonspor bu galibiyetle J Grubu'ndan çıkmayı garantilerken Lazio ile 12 Aralık'ta yapacağı son maçında liderlik için mücadele verecek.

Gruptaki diğer maçta Lazio deplasmanda Legia Varşova'yı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçların ardından Trabzonspor 13 puanla lider, Lazio 10 puanla ikinci sırada yer aldı.

Üçüncü sıradaki Apollon Limassol 4 puanda kalırken, sonuncu Legia Varşova'nın ise puanı bulunmuyor.

KADRODA SÜRPRİZLER

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Apollon Limassol maçında kadroda sürpriz bir değişiklik yaptı.

Polonyalı futbolcu Adrian'ı yedek kulübesine çeken Akçay, Soner Aydoğdu'yu 11'de sahaya sürdü. Akçay, kart cezalısı olduğu için son lig maçında görev yapamayan Bosingwa'yı da Apollon Limassol maçında 11'de sahaya sürdü. Akçay, sakatlığı devam eden Yusuf ile birlikte Caner, Aykut Akgün, Giray Kaçar ve kaleci Fatih, 18 kişilik kadroda yer almadı.

18 kişilik kadroda giremeyen Giray'ın devre arasında takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor

GOLLER ARKA ARKAYA GELDİ


Apollon Limassol karşısında oyunun kontrolünü maçın hemen başında eline alan Trabzonspor'da golün gelişi de fazla gecikmedi.

Mücadelenin 22. dakikasında sol kanattan yapılan ortaya müthiş bir kafa vuruşu yapan Olcan Adın takımını 1-0 öne geçirirken 25. dakikada Soner'in attığı golün de asistini yaparak Trabzonspor'u bir anda 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

İlk yarının sonuna doğru birkaç net pozisyon daha yakalayan bordo mavili ekip, fırsatları değerlendiremeyince devre Trabzonspor'un 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

OLCAN ŞOV DEVAM EDİYOR


İlk yarıda Trabzonspor'un attığı iki golde de imzası olan Olcan Adın, 61. dakikada farkı 3'e çıkaran isim oldu.

Kadir'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Olcan Adın, vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 3-0'lık üstünlüğe taşıdı. Olcan Adın böylece maçtaki gol sayısını 2'ye çıkartmış oldu.

Konuk ekipte oyuna sonradan giren Guie Gneki, 68. dakikada attığı golle durumu 3-1'e getirdi.

GERGİN ANLARA OLCAN FRENİ

Rakibi karşısında 3-0 öne geçen Trabzonspor, bu üstünlüğünü koruyamayınca son dakikalara gergin bir şekilde girilecekti ancak maçın yıldız Olcan Adın yine sahneye çıktı.

Mücadelenin 80. dakikasında Trabzonspor'da Kadir'in rakibini formasından çektiğini iddia eden hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Gaston Sangoy durumu 3-2 yapan golü atarken kaleci Onur başarılı kurtarışlarına bir yenisini ekleyemedi.

Bu golün hemen ardından 83. dakikada rakip yarı alanda frikik kazanan Trabzonspor'da topun başına geçen Olcan Adın, topu ağlarla buluşturarak hem hat-trick yaptı, hem de takımını 4-2'lik üstünlüğe taşıyarak taraftarını rahatlattı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Trabzonspor mücadeleyi 4-2 kazandı.

Haberin Devamı