Ekonomi Fiyapı, ada satın aldı ucuz tatil yaptıracak

Fiyapı, ada satın aldı ucuz tatil yaptıracak

Paylaş
Fiyapı, ada satın aldı ucuz tatil yaptıracak

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Fiyapı, 3'üncü yılını kutlarken, yeni bir projeye daha imza atıyor

İzmir Dikili’de bulunan 400 bin metrekarelik Türkiye’nin tek imarlı adası Garip Ada’yı satın alan Fiyapı, adayı Fi-Island (Fi adası) adıyla turizme kazandıracak. Ada üzerinde otel inşa edeceklerini söyleyen Fiyapı Başkanı Fikret İnan, “5 bin yataklı, 5 yıldızlı otel planlıyoruz” dedi.

Hedef 150 bin ziyaretçi

Fikret İnan, bölgede kaplıca suyu olması nedeniyle otelin sağlık turizmine de hizmet vereceğini ve yılın 9 ayı açık olacağını söyledi.

Adayı 30 milyon dolara satın aldıklarını, otel için ise 350 milyon dolar yatırım yapacaklarını ve bu yatırımı kendi özkaynakları ile gerçekleştireceklerini belirten Fikret İnan, “150 bin ziyaretçi hedefliyoruz. Adaya özel uçak, helikopter ve otobüs seferleri olacak” diye konuştu.

2013’te hizmete girecek

“Bu projeye girme nedenimiz inşaatta yarattığımız farklılığı turizmde de yaratmak” diyen Fiyapı Başkanı Fikret İnan, konutta uyguladıkları ekonomik fiyat politikasını devam ettireceklerini dile getirdi.

Otelin 2013’te hizmete gireceğini söyleyen Fikret İnan, turizmcilik fikrinin, ‘Yunanistan, adalarını satacak’ haberiyle ortaya çıktığını, ancak imar problemi nedeniyle Yunanistan’dan vazgeçtiklerini söyledi.

Kıyıya 880 metre mesafede

Garip Adası, Ege Denizi kıyılarına 880 metre mesafede yer alıyor. Ada, Akdeniz bitki örtüsüne sahip, çam, zeytin ağacı ve makilerden oluşuyor.

Yaklaşık 4 kilometre kıyı şeridine sahip, son derece temiz berrak ve turkuaz rengi bir denizle çevrili adada, değişik özelliklere sahip çok sayıda koy bulunuyor.

Garip Adası koyları, irili ufaklı birçok tekneye de ev sahipliği yapıyor.

2

Haberin Devamı