Ekonomi Fiyat inmezse ithalat bitmez

Fiyat inmezse ithalat bitmez

Paylaş
Fiyat inmezse ithalat bitmez

Et fiyatlarının Avrupa'nın çok üzerinde olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, et fiyatı normale inmezse ithalatın artarak devam edeceğini söyledi

Dünyanın çok üzerinde

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan et ithalatının fiyatlar normal seviyeye inene kadar süreceğini söyledi. Et fiyatlarında ocaktan bu yana ciddi artış yaşandığını hatırlatan Babacan, fiyatların Avrupa ve dünyanın çok üzerinde olduğunu belirtti.

Babacan, ithalat kararının fiyatların makul seviyeye çekilmesi için alındığını kaydederek, 14 yıldır Türkiye’ye et ithali yapılmadığına dikkati çekti.

4-5 ülkeden yapılacak

“Canlı hayvana kapılarımızı açtık” diyen Babacan, ithalatın aralarında Romanya ve Bulgaristan’ın bulunduğu 4-5 ülkeden yapılacağını ifade etti.

Babacan ithalatın canlı hayvan öncelikli olacağını belirterek, kesimlerin hem katma değer hem de buradaki usullere uygun olması isteğiyle Türkiye’de yapılacağını kaydetti.

Et Balık Kurumu’nun işleme başladığını kaydeden Babacan şu değerlendirmeyi yaptı:

Maliyetin altına inmeyiz

“Et ithalatıyla son üç-dört ayda oluşan köpüğün alınması ve fiyatların ‘normal ve makul seviyeye’ indirilmesi amaçlanıyor. Fiyatlar normal seviyeye indiği zaman kapılar yine kapanır.

Eğer fiyatlar düşmezse devamı gelecek, miktar da yükselecek. Ancak burada et fiyatlarının maliyetin altına inmemesine de önem vereceğiz. Türkiye’deki hayvancılık sektörünü zarara uğratmayacağız.”

Haberin Devamı