Eğitim - Kariyer Fizik dersini eğlenceli hale getiren proje

Fizik dersini eğlenceli hale getiren proje

Paylaş
Fizik dersini eğlenceli hale getiren proje

Manisa’da özel bir okulun 9’uncu sınıf öğrencileri Elif Yoldaş ve Merve Durgu’nun fizik öğretmenleri Büşra Papatya Deveci ile birlikte hayata geçirdikleri 'Bir Çocuk, Bir Oyuncak, Bir Mucit' adlı proje, hem öğrenim öncesi çocuklara hem de fizik dersiyle yeni tanışan öğrencilere, bu dersi eğlenceli hale getirerek sevdiriyor

Fizik dersini somut hale getirerek, öğrenciler için daha kolay anlaşılmasını sağlamayı amaçladıklarını dile getiren Büşra Papatya Deveci, "Öğrencilerimiz projeyi hayata geçirmek için çok araştırma yaparak aileleriyle çok haşır neşir oldu. Oyuncakların dilinin evrensel olduğuna inanıyorum. Projeyle doğa felsefesi olan fiziği oyuncakla birleştirerek günümüz çocuklarına ve gençlerine anlaşır hale getirmek istedik" diye konuştu.



Proje sayesinde fiziğin artık sözel anlatımlı ders olmaktan çıktığına dikkat çeken Büşra Papatya Deveci, "Artık oyuncaklar halinde anlatımlarla somut hale getiriliyor. Mesela bir öğrenci salıncağa binerken potansiyel enerji, kinetik enerji dönüşümünü akıllarına getirmeye başlayacaklar. Ayrıca projeyle çocuklar bir taraftan oyuncağını kendisi yaparak diğer taraftan fiziği öğrenmiş olacak" diye konuştu.

Öğretmen Büşra Papatya Deveci, öğrencilerinin geliştirdikleri projeyi haziran ayı içerisinde Almanya’nın Münih kentinde yapılacak Uluslararası Fizik, Yaşam ve Sağlık Bilimleri Konferansı’nda sunacaklarını anlattı.


'ARTIK SEVMEYE BAŞLADIK'

Haberin Devamı