Dünya Flaş iddia! Suudi Kralı görevi bırakacak

Flaş iddia! Suudi Kralı görevi bırakacak

Paylaş
Flaş iddia! Suudi Kralı görevi bırakacak

İngiltere'de yayın yapan saygın haber portalı The Independent Suudi Arabistan'da son dönemde gerçekleşen gözaltıların ardından Suudi Arabistan Kralı Salman'ın yerini Veliaht Prens Muhammed bin Salman'a bırakacağı iddialarını gündeme getirdi

Suudi Arabistan'da son haftada çok sayıda vaiz ve akademisyenin gözaltına alınmasının ardından uzun süredir konuşulan bir iddia dünya gündemine oturdu.Gözaltılar, sürgünde yaşayan muhalif figürlerin ülkede gösteri çağrısı yapmasının ardından gelmişti.

Suudi Arabistan merkezli haber ajansları gözaltı ve tutuklamalara 'çok geniş' bir yer ayırmazken, İngiliz haber portalı The Independent haberinde önemli bir iddiaya yer verdi.


"YENİ KRALA HAZIRLIK"


Independent ise Suudi Kralı Salman'ın görevi oğlu ve veliaht prens Muhammed bin Salman'a bırakarak kenara çekileceği ve gözaltıların yeni kral dönemine hazırlık amacıyla yapıldığını iddia etti.

Savunma Bakanlığı'nın yanı sıra ülkenin en büyük ekonomik kurumu Aramco'yu yöneten ve karar alma mekanizmalarını domine ettiği ifade edilen Muhammed bin Salman, Alman istihbaratı tarafından yazılan bir raporda 'güce aç bir isim' olarak ifade edilmişti.


Birinci Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman

Haberin Devamı