Bilim - Teknoloji Flash Player’ın sonlanması Apple’ı etkileyecek mi?
Paylaş
Flash Player’ın sonlanması Apple’ı etkileyecek mi?

Adobe’un sonlandırdığı Flash Player acaba Apple’ı nasıl etkileyecek? Apple bu durum ile ilgili bir açıklama yayınlayarak durumu anlattı

Adobe bir açıklama yayınlayarak Flash Player’ı emekliye ayırdığını duyurmuştu. Bir dönem tüm internet tarayıcılarında kullanılan bu yazılımın gidişi Microsoft gibi yazılım şirketlerini harekete geçirdi.

FLASH'SIZ HAYATA HAZIRLAR


Peki Microsoft’u önemli ölçüde etkileyen bu karar Apple’ı nasıl etkileyecek? Amerikalı teknoloji devi bugün yayınladığı açıklamayla Flash Player’ın emekliye ayrılmasının kendilerini neredeyse hiç etkilemeyeceğini açıkladı. Uzunca bir süredir internet tarayıcılarını bu yazılım olmadan test ettiklerini söyleyen Apple, bu yüzden Flash’sız bir hayata hazır olduklarını söyledi.

iPhone, iPad ve iPod touch’un zaten Flash kullanmadığına dikkat çeken Apple, Mac’in de 2010 yılında itibaren Flash kullanmayı bıraktığını vurguladı. Son yıllarda Flash otomatik olarak yüklenmiyordu. Hatta kullanıcılar yüklediğinde de çalışması için her seferinde izin vermeleri gerekiyordu.

AMD 2.çeyrek finansal sonuçları ile yüzleri güldürdü

Haberin Devamı