Ekonomi Ford Co-Pilot 360 standartlaşacak

Ford Co-Pilot 360 standartlaşacak

Paylaş
Ford Co-Pilot 360 standartlaşacak

Amerikalı otomobil devi Ford’un güvenlik sistemi Co-Pilot 360 yavaş yavaş standartlaşacak. Son dönemde güvenlik konusunda ciddi atılımlar mevcut

Son dönemde pek çok firmanın yaptığı gibi Ford da güvenlik paketini standartlaştırarak ciddi bir adım attı. Geçtiğimiz hafta açıklanan bilgiye göre bu sonbaharda çıkış yapacak olan 2019 model Ford Edge ve Edge ST Co-Pilot 360’a sahip ilk otomobiller olacak.

Çarpışma uyarı sistemi, otomatik fren sistemi, yaya tespit, kör nokta uyarı sistemi, otomobil aktif geri görüş sistemi ve aktif şerit kontrolü ile gelen Co-Pilot 360 paketinin, bu otomobillerden sonra çıkacak otomobillerin pek çoğunda da standart olması mümkün olabilir. Zira artan beklentiler doğrultusunda pek çok yetkili merci, firmaları güvenliğin bir opsiyon olamayacağına ikna ettiğini söyleyebiliriz. Bu bağlamda pek çok otomobil üreticisi güvenlik özelliklerini standartlaştırmaya başlıyor. 2020 yılına kadar bu sistemlerin çoğu araçta beraber geleceğini umuyoruz.

Önümüzdeki 5 yıl içinde güvenlik alanına 500 milyon dolar yatırım yapmayı hedefleyen Ford, ticari araçlarındaki güvenlik konusunda da ciddi değişiklikler yapmayı planlıyor.

REMİNGTON DURABLADE MB050 TIRAŞ MAKİNESİ İNCELEME

Haberin Devamı