Ekonomi Ford, elektrikli araçlara yatırım yapıyor

Ford, elektrikli araçlara yatırım yapıyor

Paylaş
Ford, elektrikli araçlara yatırım yapıyor

Ford, içten yanmalı motor yatırımını azaltarak bu alana daha fazla odaklanmayı düşünüyor

Son yıllarda birçok firma gelecek için yaptığı yatırımlara hız vermeye devam ediyor. Bu yatırımlardan en önde gelenlerinden olan elektrikli otomobil yatırımları oldukça artmaya başladı. ABD menşeili otomotiv devi Ford, içten yanmalı motor yatırımlarının bir bölümünü elektrik kısmına aktarmaya karar verdi. Şirket bu alanda Team Edison adında firma içi bir takım kurarak yatırım adımının ilk bölmünü yapmış oldu.

SUV'A YATIRIM YAPILACAK


Ford CEO’su Jim Hackett, yatırım değiştirme kararlarının zor olduğunu vurgularken, geride kalan yıllarda başarı getiren durumların gelecek dönemde de başarılı olacağının garantisi olmadığını vurguladı. Şirket bu konuda daha çok gelir getirmesinden dolayı pikap ve SUV işine yönelik bir yatırım ağı yapılacağını aktardı.

Ford tarafından yapılan açıklamada daha önce 4.5 milyar olan planlanan elektrikli araç yatırımlarının, içten yanmalı motor bölümündeki miktarın bir kısmının da oraya aktarılmasıyla artacağı yönünde bir duyuru yapıldı. Şirketin global operasyon sorumlusu Joe Hinrichs ise yapılacak bu yatırımlarla montaj maliyetlerinde yüzde 30 oranında tasarruf sağlanacağını duyurarak bu konuda ne kadar doğru karar verdiklerini vurgulamıştı.

Sonuç olarak birçok şirket gibi Ford da değişen teknoloji ile piyasa koşullarında oluşan rekabet ortamına ayak uydurmak için yeni yatırım alanları açmanın planlarını yapıyor.

LG 3. çeyreğe ait istatistiklerini yayınladı

Haberin Devamı