Ekonomi Ford ile Koç Grubu'ndan yeni yatırım sinyali geldi

Ford ile Koç Grubu'ndan yeni yatırım sinyali geldi

Paylaş
Ford ile Koç Grubu'ndan yeni yatırım sinyali geldi

Ford Motor Başkanı Bill Ford, Ford Otosan'ın 50'nci yıldönümü nedeniyle geldiği Türkiye'de yatırım sinyali verdi

50’nci yıldönümü kutlaması

Haberin Devamı

Ford Otosan’ın 50’nci yıldönümü nedeniyle Türkiye’ye gelen Ford Motor Başkanı Bill Ford, Ford için üretim ve mühendislik merkezi olarak önemi artan Türkiye’de ortakları Koç Grubu’yla yeni yatırımlar planladıklarını söyledi.

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Ford Avrupa Başkanı John Fleming, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve gazetelerin ekonomi müdürleriyle bir araya gelen Bill Ford, “İş hayatında çok az ortaklık 80 yıl sürer. Bizim ortaklığımız ayakta kalmıyor, güçleniyor” dedi.

Türkiye ile gurur duyduk

Bill Ford, ‘Bir zamanlar otomobil montajı bile yapamayan Türkiye’nin bugün otomotivin anavatanı ABD’ye Ford Transit Connect ihracıyla ilgili duygularınız neler?’ sorusuna, “Tabii ki çok önemli bir gelişme ve biz de çok gururlanıyoruz. Bu, Türkiye’de işgücünün ve ürünün kalitesini gösteriyor. Dünyaya ihracat yapan Türkiye, ileride daha büyük bir ihracat merkezi haline gelecek” dedi. Bill Ford, Koç ile birlikte Ford Otosan’da yeni yatırım yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Somut planlarımız var

Bill Ford, “Bu konuda çok somut planlarımız var. Ama şimdilik bir ürün açıklaması yapamam. Ford Otosan’ın, bizim için yalnızca üretim değil bir mühendislik merkezi olarak da öneminin arttığını söylemeliyim” dedi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da Türkiye’nin otomotivde hem coğrafi avantajı, hem işgücü kalitesi hem de yatırımları bakımından Avrupa’nın en iyi üretim üslerinden biri olduğunu belirterek, bunun devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

Türkiye’de binek araç payımız artıyor

Dünyanın dördüncü büyük otomotiv şirketi Ford Motor’un kurucusu Henry Ford’un torununun oğlu olan Bill Ford, Türkiye’deki yatırımlarla ilgili ‘sinyal’ verirken yeni modelden bahsetmedi. Bill Ford, Türkiye’de özellikle Ford Fiesta’nın satış rakamlarından memnuniyetini, “Binek araç pazarında payımız artıyor” sözleriyle dile getirdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç da Ford Otosan’ın dünyada 5 kıtaya ihracat yapan tek Türk otomotiv şirketi olduğunu söyledi.

Elektrikli otomobil için yatırım şart

Haberin Devamı

Bill Ford, elektrikli otomobile inandıklarını belirterek, bu alana önemli yatırımlar yaptıklarını söyledi. Elektrikli otonun yaygınlaşması için altyapının (şarj istasyonları, ucuz akü) gelişmesi gerektiğine inanan Bill Ford, “Biz altyapıdan çok daha hızlı gidiyoruz. Ancak altyapı bizim kontrol edemediğimiz bir konu. Bu nedenle elektrikli otonun yaygınlaşması ve seri üretime geçilmesi zaman alacak. Kamunun bu işe vergi teşvikleri sağlaması sistemin yaygınlaşması için şart” diye konuştu.