Ekonomi Ford ışığı gördü üretim hedefini artırdı

Ford ışığı gördü üretim hedefini artırdı

Paylaş
Ford ışığı gördü üretim hedefini artırdı

Geçen yıl 174 bin araç ürettiklerini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, 2010 hedefinin 205 bin olduğunu söyledi

ÖTV indirimi faydalı oldu

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, geçen yıl 174 bin araç ürettiklerini, 2010’da bunu 205 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Otay, 2008 sonunda başlayan finansal kriz dolayısıyla 2009’un zor geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “İç pazarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi ile Avrupa’da uygulanan teşvikler üreticilerin krizi hafif atlatmasında etken oldu.

Ticari araçlarda destek uygulanmadığı için ağır ticari vasıta sektörü ise durma noktasına geldi.”

30 bin Transit Connect gitti

Sektörün geçen yılı her şeye rağmen tahminlerden iyi geçirdiğini belirten Otay, bu yıl ticari araçta kısmi de olsa iyileşme beklentisi, otomobilde ise geçen yılki gibi beklenti olduğunu söyledi.

Otay, “Krizle ilgili şirketler yalnızca devletten beklenti içinde olmamalı. Kendi alabilecekleri tedbirler, açılımlar da var. 2009’da daralan Avrupa pazarına alternatif bir pazar olarak Amerika’ya Transit Connect’le girmek, yeni bir ufuk açması açısından önemliydi. 30 bin Connect ihraç ettik” dedi.

Amerika’ya ihracat sürecek

Amerika’ya ihracatın bu yıl da süreceğini ve benzer bir rakam beklediklerini belirten Otay şöyle konuştu: “2009’da ABD’ye 15 bin ihracat planlanırken, bayi ağı sisteminin de doldurulmasıyla 29 bin satış gerçekleşti.

Connect’in Amerika’daki başarısı, müşteri memnuniyeti büyük bir hızla devam ediyor. Connect, büyük beğeni kazandı, yeni bir segment yarattı. Ticari vasıtalarda daha büyükler otomobilde station vagon serisi araçlar vardı. Bu ebat segmentin öncüsü, Amerika’da Connect oldu.”

Haberin Devamı