Ekonomi Ford Otosan'da Otay'la Türk genel müdür devri

Ford Otosan'da Otay'la Türk genel müdür devri

Paylaş
Ford Otosan'da Otay'la Türk genel müdür devri

Ford Otosan'da genel müdürlük görevine, Avrupa'ya üretim direktörü olarak giden Mike Flewitt'in yerine genel müdür başyardımcısı Nuri Otay atandı

Ford Otosan’ın yeni genel müdürü Nuri Otay oldu. Ford Otosan Genel Müdürü Mike Flewitt, Ford Avrupa Üretim Direktörü olarak atandı. Şirkette genel müdürlük koltuğuna tekrar bir Türk yönetici oturmuş oldu. Genel müdürlerin Koç Holding ve Ford tarafından sırayla atandığı Ford Otosan’da genel müdürlük görevini, Mike Flewitt’ten önce, şu an Koç Holding İcra Kurulu Başkan Vekili Turgay Durak yürütüyordu.

Haberin Devamı

KOCAELİ'Yİ ZİRVEYE TAŞIDI

Nuri Otay, Kocaeli Fabrikası’nı beş yıl üst üste Ford’un en kaliteli üretim tesisi yaptıktan sonra markanın Almanya’daki Köln fabrikasının başına geçmişti. Otay 2009’da Türkiye’ye genel müdür başyardımcısı olarak dönmüştü. Ford’un ABD’deki üretim merkezi Detroit’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan genel müdürler devir teslimin öncesinde birbirlerini kutladılar.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK ZORDU

Avrupa’da aralarında İspanya, Almanya, İngiltere ve Belçika’nın bulunduğu dört ülkede beş fabrikanın sorumluluğunu üstlenen Flewitt şöyle konuştu: “Türkçe’yi öğrenemedim. Bundan rahatsızım. Çünkü başta iki yıllığına geldim, sonra beş yıl kaldım. Türkiye’de işin çalışma tarafı zordu. Çünkü insanlar Türkiye’de haftada 6 gün, günde 14-15 saat çalışıyorlar. Ama bu beraberinde başarıyı getirdi”

Haberin Devamı

AR-GE'YE YATIRIM YAPACAK

Nuri Otay devir teslim töreninin ardından Ford Otosan Genel Müdürü olarak izleyeceği stratejiyi şöyle anlattı: “Sıra dışı arzu ve istekler insanın içinde hep olur. Ekonomikliği ve kârlılığı bozmadan, dünyanın büyüme eksenine paralel üretim ile Ford Otosan’ın Ford içinde geliştirme merkezi olmak için çabalayacağım. Araştırma-geliştirme (ar-ge) yatırımı yapacağım. Ford Otosan’da büyük bir devrime ihtiyaç yok.”

ASKERLİKTE BAŞVURDU

Nuri Otay, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdiken sonra askere gittiğini, askerlik sırasında yaptığı iş başvurularına karşılık Mercedes-Benz, Uzel Makine, Atlas Copco ve Otosan’dan olmak üzere dört teklif aldığını anlattı. Otay, Otosan’ın teklifi üçüncü en kötü teklif olmasına rağmen Koç Grubu bünyesinde bulunması ve bir Türk şirketi olması sebebiyle burayı tercih ettiğini söyledi.