Ekonomi Ford'dan balon ödemeli düşük taksitlerle Kuga

Ford'dan balon ödemeli düşük taksitlerle Kuga

Paylaş
Ford'dan balon ödemeli düşük taksitlerle Kuga

Ford Otosan, Avrupa'da 2 milyon müşterisi olan balon ödeme sistemini Kuga ile başlattı. FordOptions adı verilen sistemle, ikinci el aracını veren, aylık 1140 lira taksitle Kuga alacak

Sistemi Avrupa’dan getirdi

Ford Otosan, Ford Avrupa’nın 2002 yılında başlattığı balon ödemeli kredi sistemini faizlerin düşmesini fırsat bilerek Türkiye’de uygulamaya aldı.

Sisteme FordOptions ismini veren Ford Otosan, bu özel kredi sistemiyle ‘ömür boyu Ford’ müşterisi yaratmaya çalışacak. İlk uygulamayı Kuga’da yapacak olan Ford Otosan, Kuga’nın otomatik vitesli versiyonunu FordOptions ödeme sistemiyle satacak.

2 milyon kişiye sattı

Avrupa’nın 9 ülkesinde 2 milyon kişiyi Ford sahibi yapan FordOptions’ın Kuga ile başladığını söyleyen Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Türkiye’deki SUV pazarının yüzde 8’lere ulaştığını söyledi.

Otay, Dalaman’da yapılan Kuga’nın tanıtım toplantısında “Bu yeni sistemle Ford Kuga’ya sahip olmak kolay olacak. Yılın ikinci altı aylık döneminde 1000 Kuga satmayı hedefliyoruz” dedi.

Pazarın yüzde 90’ı otomatik

Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner bu yılın ilk 5 aylık performansına bakıldığında 4x4 pazarının bu yılın tamamında 28 bin adetler civarında gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Bu segmentte satılan her 10 araçtan 9’unun otomatik şanzımanlı olduğuna dikkat çeken Aykut Özüner, Ford Kuga ile bu segmentteki paylarını artırmak istediklerini kaydetti. Aykut Özüner FordOptions’ı şöyle anlattı:

Herkes Kuga alabilecek

“FordOptions geleneksel yöntemlerden farklı olarak tüketiciye daha fazla esneklik sağlıyor. Yüzde 30 peşinat ve standart ödemede ayda 1700 lira yerine 1138 liradan başlayan ödeme seçenekleriyle 24 ve 36 aylık vadeler yapılabiliyor. Ford Kuga’da uygulanacak bu yeni ödeme planıyla, kullanılan kredi tutarının belli bir kısmı vade sonuna ertelenerek aylık ödemeler yüzde 30-40’a varan oranlarda düşürülüyor.”

En tasarruflu otomatik SUV

Şimdiye kadar manuel vitesle satılan Kuga, otomatik şanzımana kavuştu. Çift kavramalı vites sistemi olan PowerShift daha çok verim ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Yeni sistem 140 beygirlik 2.0 litre dizel motorla satılıyor. 100 kilometrede ortalama 6.8 litre ile pazardaki diğer 2.0 litre dizel modellerle karşılaştırıldığında sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip olan Kuga, 72 bin 900 liradan satılıyor.

FordOptions’da üç seçenek var

-Ford Avrupa’nın 2002 yılında başlattığı FordOptions, tüketicinin peşinat verip, düşük aylık ödemelerle araç almasını sağlayan ve 3 yılda aracını değiştirmesine imkan veren bir ödeme sistemi. Müşteri aracın değerinin yüzde 30’unu peşin veriyor. Sonra 35 ay düşük miktarlarda taksit ödüyor. Müşteri ‘Balon ödeme’ denilen 36’ncı takside geldiği zaman karşısına üç seçenek çıkıyor. Bu üç seçenekten birincisi, aracını yenilemek.

-Ford, büyük ödeme geldiği zaman bu ödemeyi almadan o aracı ikinci el olarak alıp, kalan bakiyeyle müşteriye yeni bir araç verebiliyor. İkinci seçenek aracı kullanmaya devam etmek. Müşteri son ödemeyi yaparak aracı kullanmaya devam ediyor. Üçüncü seçenek ise aracı iade etmek. Bu seçenekte müşteri aracın ikinci el değeriyle, balon ödemesini kapatıp kalan parasını alıyor. Ford, bu finansman sistemini C-Max ve Mondeo’da da devreye alacak.

2

Haberin Devamı