Cumartesi Postası Form tutmak için 15 dakikanız var mı?

Form tutmak için 15 dakikanız var mı?

Paylaş
Form tutmak için 15 dakikanız var mı?

15 dakikalık sporla muhteşem vücut' sloganıyla hayatımıza giren, Madonna'nın “Onunla tanışmadan önce yaptığım egzersizlere çok acıyorum” dediği power plate'i denedim ve bilmek isteyeceğiniz her şeyi sizin için yazdım...

HABER: SERAL CUMALI
scumali@posta.com.tr

Malum bahar geldi, yaz kapıda. Hazırlıksız yakalanmamak gerek! Bizim gazetenin diyetisyeni Serap Güzel arkadaşlarımız Bahar’ı 12 kilo, Ahmet’i 6 kilo eksiltti. Diyet ve uzun uzun spor yapmayı göze alamayan Filiz’le beni ise “Form tutmak için 15 dakikanız var mı?” sloganı cezbetti. Sihirli alet ‘power plate’e ‘Spor salonunun MP3’ü’ deniliyormuş. Evden çıkıp işe giderken Etiler’de bir kahve molası verip, o kısacık süre içinde 2 saate bedel spor yapıyoruz ve yola devam ediyoruz.
Hakan Şıvgın’ın ablası Londra’da fitness salonunu bırakıp power plate’e başladığında bu makina Türkiye’de bilinmiyormuş. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra arkadaşı Murat Boynam ile “Form tutmak için 15 dakikanız var mı?” sloganıyla Etiler Ulus’ta Fitin15’i açmış. Bu mucize power plate adlı makinayla oluyor. Yaygın söylentiye inanıp da bunun ‘tembel işi’ olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Üzerinde 15 dakika yaptığınız ‘sıkı’ hareketlerle, 1-1.5 saatlik spora eş değer sonuç alıyorsunuz.
Hocamız Evren Tekin haftada 3 gün 15 dakika bize form tutturuyor. (Power plate’i hocasız yapmayın, sonuç alamazsınız. Ya da boyun fıtığı olma ihtimaliniz var) Evren Hoca tam Rusya’ya gidecekken, yoldan döndürülmüş. Çocukluk hayali konservatuara girmiş ama hayal ettiği gibi bulamayınca spora yönelmiş. Müşterileri daha çok yoğun iş temposu içinde uzun uzun spor yapmaya zamanı olmayan iş adamları, iş kadınları, Aşk-ı Memnu’da Bihter’in kızkardeşi rolündeki Peyker’i canlandıran Nur Aysan gibi oyuncular. Sabah işe giderken ya da öğle arası 15 dakika gelip form tutup gidiyorlarmış. Anlayacağınız ‘öğle arası estetik’ gibi spor da 15 dakikaya inmiş! Spor ayakkabısı taşımak bile gerekmiyor; çünkü çorapla yapılıyor.
Bütün sır power plate’in titreşimlerinde ve doğru hareketleri yapmakta. Aletin platformu üzerinde, çeşitli pozisyonlarda duruyor ve hocanın gösterdiği bazı hareketleri yapıyorsunuz. Titreşimin etkisiyle tüm adaleleriniz derinlemesine, hızlı ve düzenli çalışıyor. Bu titreşim, hareketlerin 6 kat daha faydalı olmasını sağlıyor.

Bu da 1-1.5 saatlik spora karşı size 15-20 dakikalık spor avantajını sağlıyor. Sonuç; vücudunuz esneklik kazanıyor, kas, adale ve kemik yapısı güçleniyor, yağ yakımı gerçekleşiyor, kan dolaşımı düzeliyor, kolajen üretiminiz artıyor -ki bu da cildinizi gençleştiriyor-, hormonlarınız sağlıklı çalışıyor. Sadece form tutmak değil sağlık açısından da öneriliyor; özellikle de kemik erimesi sorunu olanlara!
Evren Hoca anlatıyor: İnsanlar gündelik hayatta kaslarının yüzde 30-40’ını çalıştırabiliyor. Profesyonel atlet ve sporcularda bu oran yüzde 80. Bu aletle kaslarınızı yüzde 95-97 çalıştırıyorsunuz. Spor salonlarında yaptığınız 2 saatlik spor sırasında ortalama 400-450 kalori harcıyorsunuz. Bunda 30 dakikada 400-450 kaloriyi yakalıyoruz. Bu alet kilo verdirmiyor, sıkılaştırıyor. Ama aynı zamanda diyete de dikkat ederseniz kilo vermeniz daha da kolaylaşır.

Selülitlere veda
Selülitlerden kurtuluyorsunuz, çünkü vücutta serbest yağların parçalanmasını hızlandırıyor, kas yapısını güçlendirdiği için bölgesel selülitleri gideriyor. Selülit oluşumunu engelliyor, vücudun sıkı bir dokuya sahip olmasını sağlıyor.

Yüz için olanı yolda
Power plate vücudu forma sokmak için. Vibrasyonun etkisiyle kolajen üretimini artırarak cildinizin gençleşmesine katkıda bulunuyor. Ama sadece yüz için tasarlanan power plate’ de yoldaymış.

Kimler kullanamıyor?
Hamileler, emziren anneler, kalp pili taşıyanlar, beyin ameliyatı geçirenler, yapay kalçaya sahip olanlar, kapanmamış yarası olanlar, hipoglisemi, epilepsi hastaları, platin güçlendiricisi bulunanlar, organ nakli olanlar bu aletten yararlanamıyor. By-pass olanlar iki yıl sonra yapabilir.

3

Haberin Devamı