Spor 'Forma olayı bizi bayağı geri götürdü'

'Forma olayı bizi bayağı geri götürdü'

Paylaş
'Forma olayı bizi bayağı geri götürdü'

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Galatasaray Cafe Crown'un başarılı oyuncusu Evren Büker, "Cemal Nalga skandalının" kendilerini hedeflerinden uzaklaştırdığını söyledi

Evren, sezona büyük hedeflerle başladıklarını ifade ederek, "Ancak yaşanan forma olayı bizi bayağı geri götürdü. O olay yaşanmasaydı şu an ligde 2 ya da 3. sırada olurduk" dedi.

Evren Büker, yaşanılan skandaldan etkilenmemek için takım olarak iyi kenetlendiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: "O olay nedeniyle 5 maçımızın sonucu silindi ve puanımız sıfıra indi. Yaşanan moral bozukluğu ve karışıklık nedeniyle hemen ardından yaptığımız iki maçı da kaybettik.

Ayrıca oyuncu eksikliğinin olması da bizi kötü etkiledi. Fakat bütün bu yaşananlara rağmen camia olarak iyi kenetlendik. Başkanımız bize söz verdi. Bize, ’Bundan sonra arkanızdayız, takımı hem ligde bırakacaksınız hem de başarılı olacaksınız’ dedi. Biz de bir karar verdik ve bu yolda sonuna kadar gitmeye söz verdik. Şu ana kadar da başarılı olduğumuzu düşünüyorum."

Evren, sıkıntılı dönemlerinde yönetimin hem maddi hem de manevi olarak, kendilerini iyi desteklediğini belirterek, "Paralarımızı hiç aksatmadan ödediler. Şu ana kadar bu konuda bir problem olmadı. Bu da takımı olumlu motive ediyor. Oyuncuları bir arada tutmak istiyorsanız, bu tür sorunları çözmeniz gerekiyor.

Sonuçta burada bir emek veriliyor ve bunun karşılığı da alınmalı. Bu sorunlar çıktığı zaman oyuncu da işine saygı duymamaya başlıyor ve bu da başarısızlığı getiriyor. Bu konuyu çok iyi ayarladılar. Başkanımız ve yöneticilerimiz her yerde bizimle birlikte oldu. İnşallah biz de onların yüzünü kara çıkartmadan bu sezonu iyi bir şekilde bitiririz" değerlendirmesini yaptı.

"PLAY-OFF’A KALABİLİRİZ"

Evren Büker, yaşadıkları bütün zorluklara rağmen şimdiye kadar iyi mücadele verdiklerini dile getirerek, "Şansımız yaver gider, rakiplerimiz de maç kaybederse Play-off’a kalabiliriz" dedi.

ULEB Avrupa Kupası’ndaki karşılaşmaları nedeniyle bir ara ligde kötü bir dönem geçirdiklerini anlatan Evren, "Avrupa Kupası maçları nedeniyle ligde 2-3 maçı şansız bir şekilde kaybettik. Ama daha sonra toparlanarak, Efes Pilsen ve Karşıyaka gibi güçlü takımları yenmeyi başardık. Kalan maçlarımızı kazanma şansımız çok yüksek.

Bunlardan deplasmanda Türk Telekom ile yapacağımız maçın zor geçeceğini düşünüyorum. Onun dışındakiler çok zor gibi gözükmüyor. Sezonu iyi bir yerde bitireceğimize inanıyorum. Şansımız yaver gider, rakiplerimiz de kaybederse Play-off’a bile kalabiliriz" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMDA OLMAYI HAKKEDİYORUM"



Türkiye’de düzenlenecek 2010 Dünya Şampiyonası’nda (A) Milli Takım’ın kadrosunda olmayı hedeflediğini ifade eden Evren, orada olmayı hak ettiğini düşündüğünü söyledi.

Geçtiğimiz sezon OYAK Renault’ta gösterdiği performansla Galatasaray Cafe Crown’a transfer olduğunu hatırlatan Evren, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Geçen sezon OYAK Renault’ta iyi bir sezon geçirdim ve bunun neticesinde Galatasaray Cafe Crown’a transfer oldum. Galatasaray büyük bir camia, buralarda oynamak herkesin hayali.

Ben bu sene gösterdiğim performansın karşılığını aldım. Şu anki tek hedefim 2010 Dünya Şampiyonası kadrosunda olmak. Onun için de var gücümle çalışıyorum. Şansımın olduğunu düşünüyorum, performansıma baktığım zaman orada olmayı hakkettiğimi de düşünüyorum. Kendime güveniyorum. İnşallah antrenörlerimiz de iyi bir değerlendirme yapar ve ben de o kadroda olurum."

(A) Milli Takım’ın Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanabileceğine inandığını dile getiren Evren, "Eğer ki iyi bir hazırlık dönemi geçirirsek, inanıyorum ki seyircinin de desteğiyle iyi bir yerde şampiyonayı bitiririz. Bulunduğumuz grup çok zor değil. Sadece Yunanistan var göze çarpan, onu da geçebileceğimizi düşünüyorum. Gruptan lider çıkarsak madalya kazanabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

AA

2

Haberin Devamı