Spor Formula 1'de rekor anlaşma!

Formula 1'de rekor anlaşma!

Paylaş
Formula 1'de rekor anlaşma!

Mercedes ile sözleşmesini uzatma kararı alan İngiliz pilot, yıllık 54 milyon Euro ile en çok kazanan Formula 1 pilotu olma unvanını ele geçirdi

Formula 1'de iki kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton, maaşını ikiye katladı. Takımı Mercedes yetkilileri Toto Wolff ve Niki Lauda ile bitimine bir yıl kalan sözleşmesi için masaya oturan 30 yaşındaki pilot rekor anlaşmaya imza attı. Lewis Hamilton yıllık 27 milyon Euro olan ücretini ikiye katlayarak 54 milyon Euro'ya yükseltti. Hamilton böylece 50 milyon Euro'da kalan Sebastian Vettel'i geçerek en çok kazanan Formula 1 pilotu unvanını elde etti. Hamilton'ın büyük hayranı olan Ferrari Başkanı Sergio Marchionne'nin İngiliz pilotu, Sebastian Vettel ile birlikte yarıştırma planları ise böylece suya düşmüş oldu.

340 ÇOCUĞU ZİYARET ETTİ

Hamilton, Grand Prix öncesi gittiği Malezya'da öğrencilere sürpriz bir ziyarette bulundu. İngiliz pilot, öğrencilerle yaptığı selfieyi paylaştığı Instagram hesabına "Çok az sayıda da olsa iki grup öğrenciyi ziyaret etme imkanım oldu. Hepsi genç, geleceği parlak pırıl pırıl çocuklar. Bana hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşattıkları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye yazdı.

Haberin Devamı