Magazin 'Fotoğraf bahanesiyle vurdular'

'Fotoğraf bahanesiyle vurdular'

Paylaş
'Fotoğraf bahanesiyle vurdular'

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, İstanbul'da dün gece uzun namlulu silahla uğradığı saldırı sonucu başından yaralandı. İddiaya saldırıdan önce bir genç, fotoğraf çektirmek için aracı yavaşlattı

Polis, içinde iki saldırganın bulunduğu aracı tespit etti, ancak saldırganların kimliğine dair henüz bir bilgi yok.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, yeni bir iddia ortaya atıydı. İddiaya göre saldırının hemen öncesinde fotoğraf çektirmek isteyen bir genç aracı yavaşlattı.

İbrahim Tatlıses'in aracı yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra kurşun yağmuruna tutuldu.

>> TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİASIYLA DİLEKÇE VERMİŞ

>> ŞANLIURFA İSYANDA - GALERİ

>> ZİYARETÇİLERE LAHMACUN-AYRAN - VİDEO

>> TATLISES'İN VURULMA ANINI ANLATTILAR

Ana yolda çıkmak isteyen Tatlıses'in aracına Büyükdere Caddesi'nden hızla gelen bir aracın arka koltuğundaki kişi tarafından ateş açıldı. Uzun namlulu silahtan ilk belirlemelere göre 11 kurşun çıktı.

Kurşunlardan 4'ü araca isabet etti ve sağ ön koltukta oturan İbrahim Tatlıses ile arka koltukta bulunan asistanını yaraladı.

SON İDDİA: ARACI YAVAŞLATAN GENÇ



Yeni ortaya çıkan bir iddiaya göre fotoğraf çektirmek isteyen bir genç arabayı yavaşlattı ve Tatlıses'i hedef haline getirdi. Bu olayın hemen ardından saldırganlar harekete geçti. Şoförünün ise hasarıazaltmak için silahıyla karşılık vermek yerine arabayı uzaklaştırdığı öğrenildi.

SALDIRGANLAR İKİ KİŞİ

Maslak'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan İbrahim Tatlıses’i vuran kişileri yakalamak için soruşturma sürüyor. Polis şu ana kadar Derya Tuna, Ali Tatlı’nın aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi ile görüştü.

Saldırganlarından kullandığı gri renkli Fiat Linea marka otomobil ise her yerde aranıyor. Olayda bir tane kaleşnikof uzun namlulu silah kullanıldığı kesinleşti. İbrahim Tatlıses’in avukatı Asayiş şube müdürlüğüne gelerek saldırı nedeni olabilecek olaylar konusunda bilgi verdikten sonra ayrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İbrahim Tatlıses’in vurulduğunun duyulmasının ardından adeta "Alarm" verildi. Asayiş şube müdürlüğü başta olmak üzere Organize Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüde konuyla ilgili araştırma başlattı.

POLİS AMELİYATA GİRENE KADAR YANINDAYDI

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses’in hastanede yapılan tedavisi sırasında üst düzey rütbeli Emniyet Müdürlüğü personeli sanatçının yanında bulundu. Vurulduktan sonra ilk tedavisi sırasında başı sarılı bulunan İbrahim Tatlıses’in ameliyata alınmadan önce gözlerinin açık olduğu ancak hiç konuşmadığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü personelinin kendisine saldıranlarla ilgili bir şey söyleme ihtimaline karşılık ameliyata alınana kadar İbrahim Tatlıses’in yanından hiç ayrılmadıkları öğrenildi.

OTOMOBİLE 4 İSABET VAR

Olaydan sonra olay yerinde yapılan incelemede bir adet Kaleşnikof marka silahtan atıldığı belirlenen 11 boş kovan bulundu. İbrahim Tatlıses’in saldırıya uğradığı 34 AP 3843 Mersedes marka otomobilde ise 4 adet isabet olduğu öğrenildi.

2

Haberin Devamı