Gündem Fotomontajlı şantajla tecavüz suçlaması

Fotomontajlı şantajla tecavüz suçlaması

Paylaş
Fotomontajlı şantajla tecavüz suçlaması

Samsun'da telefonla tanıştığı kişinin tecavüzüne uğrayan 17 yaşındaki S.D., tutuklu sanığın kendisine çıplak fotoğraflarıyla şantaj yaparak 5 kez tecavüz ettiğini ileri sürdü

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde geçen Mayıs ayında ortaya çıkan olayda, iddialara göre yaklaşık 1 yıl önce inşaat işçisi olan Sait D. ile S.D telefonla tanışarak arkadaş oldu.

Geçen Ocak ayında birlikte otomobil ile gezerken boş bir alana park eden Sait D., burada S.D’ye tecavüz etti. Bundan sonrada çeşitli zamanlarda genç kızı arayarak şantaj ve tehdit ile 3 kez daha cinsel ilişkiye girdi.

Son alarak bir arkadaşının evine çağırdığı S.D ile konuşurken, eve genç kızın mahalleden arkadaşları olan İsmail G. (24) ile Çetin C. (24) geldi. Çıkan kavga sırasında Sait D. tabancayla ateş ederek evden kaçarken, olayda yaralanan olmadı.

Silah sesleri üzerine eve gelen polisler, S.D’nin ifadesi doğrultusunda Sait D.’yi yakaladı. Nöbetçi Mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"ELİMİ BİLE SÜRMEDİM"

Bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Sait D., genç kızın yalan söylediğini ileri sürerek, “Kendisine elimi bile sürmedim. Sadece bir kez öpüştük. Olay günüde beni kendisi eve çağırdı.

Konuşurken eve iki erkek girdi. Bana ve yanımda bulunan amcamın oğlu olan Mahmut D.’ye vurmaya başladılar. Tabanca çekip, ellerimizi ve ağzımızı bağladılar. Sonra da kızı alıp gittiler” dedi.

"SİLAH ÇEKİNCE BİZ DE DÖVDÜK"

Duruşmaya katılan ve tutuksuz yargılanan İsmail G. ile Çetin C. ise, genç kızın kendilerine mesaj çekip yardım istediğini belirterek, “Sanık bize silah çekince kavga çıktı. Biz de kendisini dövdük. Tabancayla ateş edince de kaçtık” diye konuştu.

"5 KEZ TECAVÜZ ETTİLER"

Duruşmaya katılan S.D ise, sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Beni arayıp konuşmak ve tanışmak istediğini söylüyordu. Ben de kabul etmedim. Bir yerden bulduğu fotoğrafımı üzerinde oynamalar yaparak çıplak hale getirmiş ve kendisiyle görüşmezsem internette yayacağını söyledi. Ben de kabul ettim.

Otomobille giderken ıssız bir yerde durdu. Üzerime saldırırak elbiselerimi çıkardı. Zorla benimle cinsel ilişkiye girdi. Daha sonra tendit ve şantajlarına devam ederek 1 ay arayla bana 5 kez daha tecavüz etti.

Olay günü beni bir eve çağırdı. Oraya gideceğimi İsmail ve Çetin’e söylemiştim. Cinsel ilişkiye girmek istedi. Kabul etmedim. Tuvalete gidince de İsmail ve Çetin’e mesaj atarak yardım istedim. 20 dakika sonra da onlar geldi ve bu olaylar oldu. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme heyeti genç kızın soruşturma aşamasında ve mahkemede verdiği ifadelerinde ki çelişkiler nedeniyle Sait D.’nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)