Dünya Frankfurt Havaalanı'nda ABD askerlerine saldırı

Frankfurt Havaalanı'nda ABD askerlerine saldırı

Paylaş
Frankfurt Havaalanı'nda ABD askerlerine saldırı

Almanya'nın Frankfurt Havaalanı'nda ABD askerlerini taşıyan bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda iki kişinin öldüğü bildirildi

Assocated Press ajansının haberine göre, ABD ordusu, saldırıda iki Amerikan pilotunun hayatını kaybettiğini açıkladı. ABD ordusu, olayda ayrıca iki askerinin de yaralandığını doğruladı.

Haberin Devamı

BBC, Avrupa'nın en büyük ikinci havalimanı olan Frankfurt Havaalanı'nın 2 numaralı terminalinin dışında gerçekleşen saldırının ardından 21 yaşında bir Kosovalı'nın tutuklandığını ifade etti.

Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi, Mitroviça kentinden geldiği belirtilen şüphelinin isminin Arif Uka olduğunu söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, saldırıyı kınarken, olayın araştırılması için "mümkün olan her şeyi" yapacaklarını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi İç Güvenlik Komitesi üyesi Patrick Meehan ise söz konusu olayın terör saldırısı gibi gözüktüğünü ifade etti.

Frankfurt bölgesinde çok sayıda askeri üssü bulunan ABD, buradaki birliklerini Afganistan ve Irak'taki operasyonlarına lojistik destek sağlamak için kullanıyor.

Haberin Devamı