Spor Fransa çok sert

Fransa çok sert

Paylaş
Fransa çok sert

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda yarın A Milli Takımımız'ın kozlarını paylaşacağı Fransa'nın en önemli kozu yaptığı sert savunma

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takımımız’ın ikinci turda eşleştiği ve yarın karşılaşacağı Fransa’nın göze çarpan en önemli özelliği yaptığı sert savunma. Uzun kollu oyunculara sahip olan ve bu özelliğiyle rakiplerine çok etkili baskı yapan Mavi-Beyazlı ekip, dev organizasyonda grupta karşılaştığı İspanya’yı 66, Lübnan’ı 59, Kanada’yı ise 63 sayıda tuttu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye Tony Parker, Beaubois, M.Pietrus, Turiaf, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) bu sezon draft edilen Seraphin ve Diot gibi yıldızlardan yoksun gelen Fransa, atletik özellikleri üst düzeyde olan oyuncuları ile dikkat çekiyor.

Boris Diaw’a dikkat

En önemli silahı ise Boris Diaw. NBA takımlarından Charlotte Bobcats forması giyen Diaw, Maviler’in en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda şu ana kadar beklenen performansın uzağında kalmış olsa da, önemli yeteneklere sahip. 2.08 metre boyunda ve 28 yaşındaki Diaw, özel önlemler alınması gereken oyuncuların başında geliyor. Diaw’ın suskun olduğu maçlarda ise sahneye Batum ve Gelabale çıkıyor.

Haberin Devamı

En önemli sorunu istikrar

Grup karşılaşmalarında İspanya gibi bir basketbol devini yenmesi, buna karşın Yeni Zelanda’dan 12 sayı fark yemesi istikrarsız bir takım olduklarını gösteriyor. Fransa’nın iyi şutörleri olmadığı için dışarıdan çok fazla tehdit yaratmıyor.

Bu da rakiplerin içeriye gömülmesini sağlıyor. Bu arada Fransa’nın uluslararası arenadaki en önemli başarısı 1948 ve 2000 Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanması. Dünya Kupası’nda yüzü gülmeyen Fransa, Avrupa Şampiyonası’nda 1949’da gümüş, 1937, 1951, 1953, 1959 ve 2005’te bronz madalya aldı.

Tanjevic’ten destek çağrısı

2010 Dünya Şampiyonası’nda C Grubu’nu lider olarak tamamlayıp ikinci tura çıkan A Milli Takımımız’da Antrenör Bogdan Tanjevic, Fransa maçı öncesi iddialı konuştu. Ankara seyircisine müthiş desteklerinden dolayı teşekkür eden Tanjevic, “Ankara’daki seyirci gerçekten inanılmazdı. Sahadaki 6. oyuncumuz oldular ve özellikle savunmada bize enerji verdiler. İstanbul’daki taraftarı Fransa maçına bekliyoruz. Onların desteğine ihtiyacımız var” dedi. Fransa’ya saygı duyduklarını ifade eden tecrübeli antrenör “Şampiyonada takım olarak iyi iş çıkarıyoruz. Hedefimiz ilk 4’e kalıp sonra da madalyaya uzanmak.”