Spor Fransa - Hırvatistan maçı özeti (Dünya Kupası'nda şampiyon Fransa)

Fransa - Hırvatistan maçı özeti (Dünya Kupası'nda şampiyon Fransa)

Paylaş
Fransa - Hırvatistan maçı özeti (Dünya Kupası'nda şampiyon Fransa)

2018 Dünya Kupasını kazanan belli oluyor. Belçika'yı yenerek finale yükselen Fransa'yla, İngiltere'yi yenerek finale yükselen Hırvatistan karşı karşıya geldi. Fransa finalde adeta şov yaptı. Horozlar sahadan 4-2'lik skorla galip ayrılarak 2018 Dünya Kupası'nda şampiyon oldu. Fransa bu şampiyonlukla tarihinde 2. kez bu kupayı kazanmış oldu

Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası'nın final maçında Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa şampiyonluğa ulaştı. Horozlar tarihinde ikinci kez Dünya Kupası'nı kazanmayı başardı. 1998'de evinde düzenlenen turnuvada şampiyon olan Fransa 20 yıl aradan sonra Rusya'da tekrar kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON FRANSA!

Turnuvanın en iyi genç oyuncusu Mbappe seçildi

Turnuvanın en iyi oyuncusu Modric seçildi

MAÇ ÖZETİ

Fransa 4 - 2 Hırvatistan

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı ve maç sona erdi.

87.DK: Sağ çaprazdan ceza yayına sokulan Nabil Fekir doğrudan kaleyi düşünüyor ancak kaleci Danijel Subasic sol köşeye uzanarak meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başarıyor.

78.DK: Luka Modric sağ çaprazdan ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Savunmadan seken top ceza sahası içi sol çaprazında Ivan Rakitic'in önüne düşüyor. Ivan Rakitic bekletmeden yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gidiyor.

69.DK: GOL! Hırvatistan, Mario Mandzukic ile durumu 4-2'ye getiriyor! Samuel Umtiti'nin geri pası ile altıpas çizgisi önünde topla buluşan kaleci Hugo Lloris rakibi Mario Mandzukic'i çalımlamak isterken topu kaptırıyor ve golcü oyuncu topu filelere gönderiyor.

Haberin Devamı

65.DK: GOL! Fransa finalde şov yapıyor! Mbappe skoru 4-1'e getiriyor. Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Lucas Hernandez pasını yerden ceza yayı gerisindeki arkadaşı Kylian Mbappe'ye gönderiyor. Genç oyuncu topla buluşarak yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

59.DK: GOL! Fransa Pogba'yla farkı 2'ye çıkarıyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kylian Mbappe pasını penaltı noktasına doğru çeviriyor. Bu noktada topla buluşan Antoine Griezmann dönerek pasını ceza yayı içerisindeki arkadaşı Paul Pogba'ya gönderiyor. Paul Pogba'nın ilk vuruşu savnumadan sekerek tekrar önüne düşüyor. Tecrübeli oyuncu bu kez meşin yuvarlağı sol tarafına çekerek sol ayağı ile vuruşunu yapıyor ve sol köşeden filelerle buluşturuyor.

48.DK: Ivan Rakitic'in ara pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Ante Rebic sert vuruyor ancak kaleci Hugo Lloris sol köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

45.DK: İlk yarı sona erdi

40.DK: Sol kanattan gelişen atakta Ivan Perisic ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Ante Rebic vuruşunu yapıyor ancak bu vuruş oldukça cılız kalıyor ve kaleci Hugo Lloris meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol ediyor.

Haberin Devamı

38.DK: GOL! Maçın hakemi Nestor Pitana Fransız futbolcuların yoğun itirazı sonrası pozisyonu tekrar izledi ve karar penaltı! Griezmann'ın penaltı golüyle Fransa tekrar önde.

28.DK: GOL! Hırvatistan Perisic'le beraberliği yakalıyor. Ceza yayının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Luka Modric pasını ceza sahası içi sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Sime Vrsaljko kafa ile pasını altıpas çizgisine doğru gönderiyor. Kafalardan seken top son olarak penaltı noktası üzerinde Domagoj Vida'nın önünde kalıyor. Vida bekletmeden pasını penaltı noktası gerisindeki arkadaşı Ivan Perisic'e veriyor. Tecrübeli oyuncu N'Golo Kante'yi geçerek sol ayağı ile sert vuruyor ve meşin yuvarlağı sağ köşeden filelerle buluşturuyor.

24.DK: Mario Mandzukic sağ çaprazdan ceza sahasına yöneliyor ve ortasını ceza sahası içi sol çaprazına hareketlenen arkadaşı Mario Mandzukic'e gönderiyor. Ivan Rakitic gelen topa gelişine vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ üst tarafından farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

Haberin Devamı

21.DK: Luka Modric sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Domagoj Vida kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

19.DK: GOL! Fransa, Mario Mandzukic'in kendi kalesine gönderdiği gol ile öne geçiyor! Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Antoine Griezmann ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Raphael Varane ile beraber Mario Mandzukic'de meşin yuvarlağa doğru yükseliyor. Golcü oyuncudan seken top sol üst köşeden filelerle buluşuyor.

5.DK: Sağ kanatta rakibini geçen Sime Vrsaljko son çizgiye inerek ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

3.DK: Maçın başında topa hakim olan taraf Hırvatistan.

1.DK: Maç başladı.

İLK 11'LER

FRANSA: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez, Pogba, Kanté, Mbappé, Griezmann, Matuidi, Giroud

Haberin Devamı

TEKNİK DİREKTÖR: Didier Deschamps

HIRVATİSTAN: Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Rakitic, Modric, Brozovic, Perisic, Mandzukic, Rebic

TEKNİK DİREKTÖR: Zlatko Dalic