Spor Fransa’nın efsane futbolcularından David Ginola ilk kez açıkladı: 8 dakika ölü kaldım

Fransa’nın efsane futbolcularından David Ginola ilk kez açıkladı: 8 dakika ölü kaldım

Paylaş
Fransa’nın efsane futbolcularından David Ginola ilk kez açıkladı: 8 dakika ölü kaldım

Fransa'nın yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan David Ginola, yardım maçında geçirdiği kalp krizinin detaylarını ilk kez açıkladı. 8 dakika ölü kaldığını belirten Ginola, hayata nasıl döndüğünü ve neler hissettiğini anlattı.

Bir dönem Eric Cantona ile birlikte Fransa futbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olarak kabul edilen David Ginola, bir yardım maçında ölümden döndüğü anların detaylarını ilk kez basınla paylaştı. Kariyerinde Newcastle United, Tottenham Hotspur, Paris Saint Germain gibi takımlar bulunan ve İngiltere Premier Lig’de 2 kez yılın futbolcusu ödülünü kazanan Ginola, kalbi durduğu an neler yaşadığını anlattı. Maçtaki arkadaşları tarafından dört kez kalp masajı yapılarak hayata döndürüldüğünü belirten Ginola “8 dakika ölü kaldım” dedi.



Karşılaşmanın 25. dakikasında bir anda yere yığıldını belirten Ginola yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Şaşırdım çünkü hiçbir belirti yoktu. Maçta oldukça iyi oynuyor ve goller atıyordum. Olayın nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Bir anda yere yığıldım. Dilim boğazıma kaçtığı için nefes alamıyordum. Maçtaki arkadaşlarım dilimi düzeltmek istediler ancak dişlerimi öyle bir sıkmıştım ki dilime ulaşmaları mümkün değildi. Daha sonra içlerinden biri ‘Boşverin dilini… O ölmüş’ dedi. Son hatırladığım cümle buydu. Daha sonra sağlık görevlisinin 4 kez kalp masajı yaptığını öğrendim. 8 dakika ölü kaldıktan sonra görevlinin ‘Yaşıyor’ dediğini duydum.”

O an yaşadıklarını anlatmakta zorlandığını söyleyen Ginola “Sevinç, korku, hüzün ve heyecanı bir arada yaşadım” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı