Dünya Fransa, peçeli çarşafla gezene 750 euro ceza kesecek

Fransa, peçeli çarşafla gezene 750 euro ceza kesecek

Paylaş
Fransa, peçeli çarşafla gezene 750 euro ceza kesecek

Fransa, peçeli çarşafla sokakta dolaşan kadınlara 750 euro para cezası kesmeye hazırlanıyor

Çoketnili yapıyı savunanlarla 'Ulusal kimliğimiz yabancılar tarafından yok ediliyor' diyenler arasında büyük bir çatışmanın yaşandığı Fransa, sokakta peçeli çarşafla dolaşan kadınlara 750 euro para cezası kesmeyi mümkün kılacak bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Yasa tasarısı doğrultusunda, karısını ya da ailesinin diğer kadın fertlerini çarşaf giymeye zorlayan erkeklere de bunun iki katı ceza verilmesi öngörülüyor.

Haberin Devamı

'KADININ ONURUNU KORUYACAĞIZ'

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin iktidardaki partisi UMP'nin lideri Jean-Francois Cope, hazırlanmakta olan yeni kanunun, kadının 'onurunu ve güvenliğini' korumayı amaçladığını söyledi.

Kısa bir süre içinde parlamentoya, bir komisyon tarafından hazırlanan bu yasa tasarını sunması beklenen Cope, yaptığı açıklamada, "Aşırı dinciliği teşvik ettiği için peçeli çarşafları ne kamusal alanlarda ne de sokaklarımızda görmek istiyoruz. Bu para cezası, sokakta yüzü tamamen kapalı gezen herkes için geçerli olacaktır" diye konuştu.

SARKOZY DE PEÇEYE KARŞI

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de daha önce yaptığı yorumlarda, kara çarşafı ve peçeyi, kadının 'hapsedilmesi' olarak gördüğünü söylemiş ve bu giysilerin, ülkede hoş karşılanmadığını belirtmişti.

Haberin Devamı

5 milyondan fazla Müslüman nüfusa sahip olan Fransa, Avrupa'da Müslümanların en kalabalık olduğu ülke konumunda bulunuyor. Fransa, 2004 yılında peçe, haç ya da kipa gibi tüm dini sembolleri yasaklayan bir kanunu yürürlüğe sokmuştu.

POSTA İNTERNET