Spor Fransa ve yıldızları

Fransa ve yıldızları

Paylaş
Fransa ve yıldızları

Güney Afrika, Uruguay ve Meksika ile A Grubu'nda mücadele edecek olan Fransa, grubun favorisi olarak gösteriliyor

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 7. grupta, Sırbistan, Avusturya, Litvanya, Romanya ve Faroe Adaları ile birinci sıra mücadelesi veren Fransa, grubu Sırbistan’ın ardından ikinci sırada tamamladı.

8. grubun ikincisi İrlanda ile play-off maçı oynayan Fransa, ilk maçı sahasında 1-0 kazandı. İrlanda’da oynanan maçta, 1-0 yenik durumdayken Thierry Henry’nin eliyle düzelttiği topun ardından kazandığı golle beraberliği sağlayan Fransa, turu atlayan ve Dünya Kupası biletini kazanan taraf oldu.

GÜNEY AFRİKA VE YILDIZLARI
MEKSİKA VE YILDIZLARI
URUGUAY VE YILDIZLARI

TEKNİK DİREKTÖR RAYMOND DOMENECH
Çalıştırdığı Takımlar: Mulhouse, Lyon, Fransa (21 yaş altı)

Kariyeri: 25 Ocak 1952’de Lyon’da dünyaya gelen Domenech, futbolla oyuncu olarak tanıştı. Futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü Lyon’da geçiren ve 8 kez Fransa milli takımının formasını giyen Domenech, 1984 yılında, ikinci lig ekiplerinden Mulhouse’da oyuncu-teknik direktör olarak görev aldı.

Burada başarılı bir dönem geçiren Domenech, 1989’da Lyon’un başına geçti. Takımına yeni bir anlayış getiren Domenech, 1993-94 sezonuna kötü bir başlangıç yapmalarının ardından buradaki görevinden ayrıldı.

Domenech, 1993-2004 yılları arasında, Fransa’nın 21 yaş altı milli takımını çalıştırdı. Buradaki başarısıyla dikkati çeken Domenech, 2004’teki Avrupa Şampiyonası’nın ardından, Jacques Santini’nin yerine A milli takımın başına getirildi.

ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR
Yoann Gourcuff (Orta Saha): Bordeaux’da forma giyen futbolcu, henüz yıldızının parlamadığı bir dönemde, 20 ay önce Raymond Domenech tarafından 20 ay önce milli takım kadrosuna dahil edildi.

Gourcuff, takımın artık en önemli parçalarından biri. Hücum organizasyonlarındaki yaratıcılığı ve becerisiyle dikkati çekiyor.

Franck Ribery (Orta Saha):
Bayern Münih’te oynayan futbolcu, gelecek sezon transfer dönemi için ismi en çok gündeme getirilen oyuncular arasında yer alıyor.

Fransa, eleme grubu maçlarında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Ribery’i çok aradı. Güney Afrika’nın yıldız adayları arasında gösteriliyor.

Thierry Henry (Forvet):
İrlanda ile oynanan play-off maçında, Fransa’nın Dünya Kupası’na katılmasını sağlayan golün öncesinde topla elle oynadığı için eleştirilen Henry 4. kez dünya kupasına katılacak.

Fransa milli takımının kaptanı, büyük bir uluslararası tecrübeye sahip. Futbolcu, fırsatçılığı ve kritik anlarda attığı gollerle biliniyor.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
1998 Dünya Kupası’nın sahibi Fransa, 12 kez katıldığı dünya kupasında 51 maç yaptı. Bu maçlardan 25’ini kazanan Fransa, 16 maçtan mağlubiyet, 10 maçtan beraberlikle ayrıldı.

Fransa'nın en büyük başarısını 1998 Dünya Kupası'nı kazanarak elde etti.

2

Haberin Devamı